Mainos

Syöpään pian kuolevan Kian, 6, viimeinen toive toteutuu – lentää Lappiin tapaamaan joulupukkia

Kuusivuotias Kia-tyttö on reipas esikoululainen, jonka viimeinen unelma on tavata Joulupukki.

Kolme vuotta sitten lappeenrantalaisen Kian ja koko hänen perheensä elämä muuttui kertaheitolla. Pieneltä tytöltä löydettiin aivokasvain. Nyt muutamia vuosia myöhemmin, kaikkien hoitojen jälkeen, ennuste on synkin mahdollinen: tytöllä olisi hyvin vähän elinaikaa.

Pienellä tytöllä on kuitenkin viimeinen unelma, hän haluaisi tavata Joulupukin. Tytön esikoulusta otettiin yhteyttä hyväntekijä Brother Christmasiin, ja nyt asiat ovat edenneet siihen pisteeseen, että maanantaina koko tytön perhe lentää Helsingistä Rovaniemelle tapaamaan Joulupukkia.

Rahat matkaa varten Brother Christmas sai myymällä omaa nimeään kantavia tuotteita yksityisille henkilöille ja yrityksille. 

Lupa lentämiseen piti kysyä lääkäriltä 

Tytön äiti Aune Solja-Viuhko kertoo yllättyneensä, kun kuuli ensimmäistä kertaa asiasta.

– Tosi ihana ele, että ihmiset välittävät ja jaksavat.

Äiti sanoo, että perheellä on ollut monena jouluna tarkoitus lähteä Joulupukin pajalle, mutta kuuden lapsen perheessä asiat eivät tapahdu niin helposti.

– Meillä on suuri perhe, kuusivuotiaan Kian lisäksi perheessä on 1-, 3- ja 5-vuotiaat lapset sekä kaksi teini-ikäistä. Aina se lähteminen on jäänyt rahasta kiinni. Kukaan lapsistamme ei ole ollut lentokoneessa aikaisemmin, joten jokainen odottaa mielenkiinnolla, millaista se on.

Solja-Viuhko sanoo, että ensimmäiseksi piti selvittää, saako tyttö luvan lentää. Kun lupa myönnettiin, seuraavaksi otettiin yhteyttä Oulun yliopistolliseen sairaalaan, jossa on mahdollista saada hoitoa, jos jotain yllättävää reissussa tapahtuu.

Turvatoimiin on syytä varautua, sillä viimeksi pari viikkoa sitten tyttö joudutti kiidättämään ambulanssilla sairaalaan.

Kialle luvattu vain vähän elinaikaa 

Äiti kertoo, että Kia on matkasta ja Joulupukin tapaamisesta innoissaan.

– Kyllä hän päiviä reissun alkamiseen laskee. Koko perhe lähtee mukaan, koska toiveena oli, että saadaan viimeinen yhteinen reissu tehtyä.

Solja-Viuhko puhuu viimeisestä reissusta. Toiveita tytön paranemiseksi ei enää ole, sillä aivokasvain on levinnyt niin laajalle. Elinaikaa tytölle on annettu muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen.

Syksyllä Kia aloittaisi koulun.

– Laitoimme hänelle jo koulun hakuun, mutta lääkäri sanoi, ettei usko, että sinne asti päästään. Muutaman viikon hän jaksanee olla hyvässä kunnossa, mutta sitten tullee romahdus. 

Perhe haluaa kiittää saamastaan tuesta

Solja-Viuhko sanoo, että nuoresta iästä huolimatta tyttö tietää ja tiedostaa tilansa.

– Olemme jutelleet tulevasta hänen kanssaan, ja hän tietää, mitä tulee tapahtumaan. Hän sanoi itkien, että tuleva pelottaa häntä. Sanoimme, että pelätä saa, mutta olemme hänen vierellään.

Äiti sanoo, että Kialla oli samassa tilanteessa ollut hyvä ystävä, joka kuoli viime kesänä.

– Kia sanoi minulle, että älä huoli, sieltä me pilven reunalta sitten vilkutamme sinulle.

Aune Solja-Viuhko haluaa kiittää kaikkia ihmisiä, jotka ovat tukee heidän perhettään. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.