Mainos

Syöpää sairastavalla bloggarilla vahva viesti hiusten menettämisestä: ”Hiukseni eivät ole se, mikä tekee minusta kauniin”

Kaikessa yksinkertaisuudessaan hiukset ovat vain karvoja, jotka kasvavat päästämme. Tosiasia kuitenkin on, että nuo mitättömiltä tuntuvat asiat herättävät monissa meistä suuria tunteita.

Etenkin monet naiset kokevat hiukset tärkeäksi osaksi naisellisuuttaan, ja niistä luopuminen voikin olla monelle todella kova paikka. Yksi tämän kaltaisia tunteita tuntenut henkilö on suosittu bloggari Milly Smith, joka jakoi vastikään Instagram-tilillään kokemuksiaan neljännen asteen syövästä, syöpähoidoista ja niiden sivuvaikutuksista. Smith kertoo hiusten putoamisen aiheuttaneen hänelle ennen kaikkea häpeää omasta ulkonäöstään.

Häpeän tunteesta yli päästyään nainen päätti jakaa itsestään kaksi kuvaa tunteikkaan tekstin kera, joka muistuttaa kaikkia itsensä rakastamisen tärkeydestä.

– En halunnut julkaista tätä. Tunsin hermostuneisuutta ja häpeää, mutta tiedättekö, mitä hiukseni eivät tee? Ne eivät määrittele minua. Eivät tee minusta yhtään vähemmän kaunista. Eivät vähennä arvoani, Smith kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nainen muistuttaa, että hiukset ovat vain hiuksia

Syöpähoidot saivat aluksi naisen hiukset ohentumaan, mutta tällä hetkellä ohentuminen on vaihtunut hiusten putoamiseen. Todennäköistä on, että hän tulee menettämään pian ne kaikki. Vaikka aluksi tieto kaljuuntumisesta herätti naisessa epätoivoa, nyt hän on sinut asian kanssa. Nykyisin hiukset ovat hänelle asia, joka ei jaksa kiinnostaa häntä lainkaan. 

– Hiukseni eivät ole se, mikä tekee minusta kauniin. Se on minun kiltti ja ihmeellinen sieluni, joka loistaa kuin auringonsäde, nainen selittää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Smith haluaa myös kritisoida yleistä ajatusta siitä, että naiset tarvitsevat pitkät, soljuvat ja kauniit hiukset näyttääkseen viehättäviltä. Naiselle onkin tärkeä sanoma kaikille tytöille, olipa heillä minkälaiset hiukset hyvänsä. Lyhyet, ohuet, suorat, paksut, afrot tai ei hiuksia ollenkaan.

– Hiukset ovat hiuksia, eivät sen enempää tai vähempää. Eivätkä ne määrittele sinua, Smith muistuttaa.

Syöpä ehti elää piilossa peräti kolme vuotta

Nainen kertoo eläneensä syövän kanssa peräti kolme vuotta ilman, että hänellä oli aavistustakaan tästä hänen sisällään elävästä tuholaisesta. Vaikka kohdunkaulansyöpä antoikin pieniä merkkejä itsestään, nainen kertoo sivuuttaneensa ne täysin.

– Näytin terveeltä, hymyilin, enkä tuntenut paljon mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Minulla ei ollut aavistustakaan siitä, että kehoni yritti tuhota itse itseään, Smith kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Raskaus oli lopulta asia, joka paljasti ikävän totuuden. Vaikka Smith menetti syntymättömän lapsensa, lapsi oli se, joka pelasti hänen henkensä.

– Sinä pelastit henkeni. Ainoa toiveeni on, että olisin voinut pelastaa sinunkin, Smith kertoo.

Lähteet: Metro, Instagram

***

6:15

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.