Mainos

Syöpädiagnoosin saanut Amanda jakoi kuvan kehostaan rintojen poiston jälkeen – tärkeästä syystä

Rintojen poiston kokenut ja jatkuvan pelon kanssa elävä nainen muistuttaa, että syöpädiagnoosin ei tarvitse tarkoittaa loppua. 

Kaksi vuotta sitten Amanda Niellon molemmat rinnat jouduttiin poistamaan rintasyöpädiagnoosin seurauksena. Hän selvisi. Nyt kaksi vuotta myöhemmin hänen hiuksensa ovat kasvaneet takaisin, ja kun naisen Instagram-sivua selailee, on vaikea edes kuvitella, että tämä iloisesti poseeraava nainen on joskus ollut vakavasti sairas. 

Iloisesta ulkokuoresta huolimatta syöpä vaikuttaa edelleen hyvin vahvasti naisen elämään. Itse hän toivoo vaikuttavan muiden elämään edes sen verran, että hän inspiroisi ihmisiä tarkistuttamaan terveydentilansa säännöllisesti. Yhtenä tällaisena muistutuksena toimii Amandan jakama kuva, jossa hän poseeraa vain hetki sen jälkeen, kun hänen molemmat rintansa oli poistettu.

– Tänä päivänä tasan kaksi vuotta sitten molemmat rintani poistettiin toisen asteen rintasyöpädiagnoosin vuoksi. Vaikka olen saanut hiukseni takaisin ja rintani näyttävät melko hyviltä uudelleenrakentamisen jälkeen, jos saan sanoa, en pääse koskaan irti siitä pelosta, että tämä asia, joka yritti tappaa minut, tulee palaamaan, Amanda kertoo.

Jos kuva ei  näy, voit katsoa sen täältä

– Elämä on hiton hullua, surullista, iloista ja villiä, emmekä voi koskaan tietää, mikä meitä huomenna odottaa. Mutta jos voimme edes yrittää torjua sairautta, tehdään se.

Nainen kehottaakin kaikkia meitä tarkistuttamaan terveytensä säännöllisesti, puhumaan omasta kunnostaan avoimesti läheisille, tanssimaan, juoksemaan ja hyppimään ympäriinsä. Jatkamaan elämää riippumatta siitä, kuinka vaikeaa se voi joskus olla.

Jos kuva ei  näy, voit katsoa sen täältä

Syöpä on kamala asia, mutta mitä aikaisemmin se diagnosoidaan, sitä parempi ennuste voidaan yleensä antaa. Lääkärintarkastus ei vie paljon aikaa, mutta se voi parhaimmassa tapauksessa pelastaa henkesi.

Nainen menettänyt, mutta myös saanut elämäänsä paljon

Vaikka syöpä yleensä kääntääkin diagnoosin saaneen maailman ylösalaisin, Amanda todistaa, ettei diagnoosin tarvitse pysäyttää elämää. Se voi hidastaa sitä, mutta elämä voi silti jatkua.

– Olen ajatellut paljon asioita, joita olen menettänyt ja joita olen saanut. Menetin kaikki hiukseni, vähän painostani, kuukautiseni, muutaman ystävyyssuhteen, kaksi isoa varpaankynttä, makuaistini, tunnon sormistani ja paljon muuta, Amanda kertoo.

Jos kuva ei  näy, voit katsoa sen täältä

– Olen saanut uskomattomia ystäviä ja tukea, uuden näkökulman elämään, paremman ymmärryksen kehooni ja ison pörröisen afron, jolle en aio näyttää saksia, nainen lisää.

Rankoista kokemuksista ja mielessä piilevästä pelosta huolimatta hänen elämänsä on nykyisin täynnä onnellisia hetkiä, kiitollisuutta ja rakkautta. Hän yrittää elää niin täyttä ja onnellista elämää kuin mahdollista. Diagnoosin ei tarvitse tarkoittaa loppua.  

Lähde: Metro

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.