Mainos

Rohkea äiti jakoi synnytyksen jälkeisen kuvansa: "Arpeni edustavat elämäni parasta päivää"

Nainen, joka on tottunut antamaan itsestään ulospäin iloisen ja hyvinvoivan kuvan, haluaa nyt kertoa avoimesti synnytyksen jälkeisestä taistelustaan.

Sen jälkeen kun Ruth Lee synnytti tyttärensä Presleyn viime vuoden marraskuussa, hän alkoi kärsiä traumaattisen kokemuksen aiheuttamista reaktioista, jotka kehittyivät myöhemmin synnytyksen jälkeiseksi masennukseksi. Synnytys vaikutti negatiivisesti myös äidin kehonkuvaan.

Nyt äiti on päättänyt kohdata demoninsa sosiaalisen median avulla. Lee julkaisi Instagram-tilillään kuvan vatsastaan. Kuva on otettu vain muutama päivä synnytyksen jälkeen. Kuvatekstissä hän paljastaa taustoja rankalle kokemukselleen. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Raskaus ja pikkutyttöni synnytys olivat ihmeellisin asia, jossa olen saanut olla mukana, nainen kertoo.

Hän lisää, että on aina halunnut lapsia ja raskaus tuntui hänestä suurelta ihmeeltä. Kaikki ei kuitenkaan mennyt kuin hän oli suunnitellut. 

"Arpeni edustavat elämäni parasta päivää"

Raskauden aikana äiti seurasi paljon sosiaalista mediaa ja äitejä, jotka näyttivät upeilta heti synnytyksen jälkeen. Kuvia selaillessaan äiti toivoi, että hänellekin kävisi samoin.

Vielä tässä vaiheessa nainen ei ymmärtänyt, kuinka yksilöllistä raskaudesta ja synnytyksestä palautuminen oikein on. Sen hän oppi vasta oman synnytyksensä jälkeen. 

– Olin terve. Oli nuori. Pysyin aktiivisena koko raskausajan. Kävin kuntosalilla ja käytin kaikkia olemassa olevia raskausarpiin käytettäviä voiteita. Kävin synnytysvalmennuksessa, luin kaikki kirjat auringon alla ja opiskelin tietoa luonnollisesta synnytyksestä, Lee kertoo.

Huolellisesta valmistautumisesta huolimatta kaikki ei sujunut toivotulla tavalla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tästä huolimatta sain traumaattisen synnytyksen, keisarinleikkauksen, arpia, raskausarpia ja valitettavasti kyvyttömyyden imettää pitkään, nainen kertoo.

– Alussa arvet edustivat minulle epäonnistumista, sitä, että kehoni ei pystynyt tekemään sitä, mihin se on tarkoitettu – synnyttämään. Ajan myötä olen kuitenkin oppinut rakastamaan sitä, Lee kertoo.

Vaikka synnytys ja siitä seuranneet kokemukset olivat rankkoja, äiti toivoo kertomuksensa auttavan kaikkia, jotka kamppailevat riittämättömyyden tunteen kanssa. Lee kannustaakin kaikkia äitejä olemaan armollisia itselleen ja ymmärtämään, että kukaan ei ole tässä elämässä yksin.

– Vertailu vie ilon. Älä anna sosiaalisen median pilata näkemyksiäsi siitä, mikä on kaunista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Vaikka kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan, arpeni edustavat minulle elämäni parasta päivää. Sitä päivää, kun minusta tuli äiti. Se edustaa yli 19 työtuntia, se edustaa voimaa, jota en tiennyt olevan olemassakaan. Se edustaa kipua, jota olen kärsinyt lapseni vuoksi, äiti kertoo.

Lee muistuttaa, että kenenkään ei pitäisi ajatella, että vartalot olisivat pilalla raskauden jälkeen. Äitiys on kaunista – kaikkia epätäydellisyyksiä myöten.

Lähde: Huffingtonpost 

***

3:57


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.