"En kestänyt katsoa itseäni peilistä" – malli julkaisi itsestään kuvia rankkojen syöpähoitojen jälkeen

Rintasyöpää sairastava malli on oppinut rankkojen hoitojen jälkeen arvostamaan itseään juuri sellaisena kuin on. 

Malli Mieko Rye ei pystynyt edes katsomaan itseään peilistä rankkojen syöpähoitojen jälkeen. Yli viisi kuukautta kestäneet hoidot olivat vieneet nuorelta rintasyöpäpotilaalta hiukset, kulmakarvat sekä silmäripset.

Nämä muutokset järkyttivät pitkän mallinuran tehnyttä naista, ja hän kertookin itkeneensä usein peilin edessä.

– Unelmissani minulla oli edelleen hiukset. Unelmoin usein siitä, miltä näytin ennen, enkä kestänyt katsoa itseäni peilistä, Mieko kertoo alkujärkytyksestä.

Halusi inspiroida kuvallaan muita samassa tilanteessa eläviä

Pian hän huomasi, ettei muuttuneen ulkonäön murehtiminen kannattanut, vaan kaikkein tärkeintä on sisäinen kauneus. Hän ymmärsi, ettei voi asialle mitään, vaan hänen tulee oppia elämään sen kanssa.

Yli kaksikymmentä vuotta mallina toiminut Mieko halusikin otattaa itsestään kuvan, jonka hän päätti jakaa Facebookissa inspiroidakseen muita samassa elämäntilanteessa olevia naisia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Sisäinen kauneus on kaikkein tärkeintä, ja juuri siksi olet kaunis sellaisena kuin olet. Et ole menettänyt mitään!

Tältä 7-vuotiaan pojan äidiltä tullaan poistamaan molemmat rinnat lähitulevaisuudessa.  Mieko haluaa varmistaa, ettei syöpä uusiudu, ja ettei hänen poikansa joutuisi kokemaan äitinsä rankkoja hoitoja läpi uudelleen.

"Onneni ei riipu toisten hyväksynnästä" 

Mieko jakoi kuvansa ja tarinansa Facebookissa inspiroidakseen muita naisia.

”Kun aloitin mallinurani 20 vuotta sitten, en vastannut amerikkalaisten käsitystä kauneudesta. Minulle kerrottiin, että olin liian tumma, liian kurvikas, ja että hiukseni olivat liian kuivat, kiharat ja isot. Mutta sitten, kun brasilialaiset tytöt valloittivat muotialan, urani lähti totisesti käyntiin.

Tällä hetkellä minulla ei ole niitä osia, jotka nykyajan kauneuskäsitys määrittelee naiselle kuuluvaksi; kulmakarvoja, hiuksia, silmäripsiä ja pian rintojani. Kemoterapia tuhoaa kehoani hitaasti.

Jokainen päivä on minulle haaste, ja tavallisetkin asiat, kuten syöminen, kävely ja lapsen pitäminen sylissä ovat minulle vaikeita asioita. Elossa oleminen on pohjimmiltaan hyvin yksinäistä, ja olen ihan sinut sen asian kanssa. Ihan vain siksi, koska ehdottomasti rakastan ja nautin ollessani se nainen,  joka minusta on tullut.

Joten kun sanon olevani yksin, tarkoitan ainoastaan olevani vapaa miehistä, rooleista ja titteleistä, jotka aikaisemmin määrittelivät minut. Onneni ei riipu rakkaudesta, uskollisuudesta tai toisten hyväksynnästä. Olen yksinkertaisesti minä. Minulla ei ole mitään sanottavaa. Minulla on kolmannen vaiheen rintasyöpä, enkä ole koko elämässäni tuntenut oloani kauniimmaksi.” 

Lähde: ABCNews

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja