Mainos

Kahden lapsen äidin vakava sairaus paljastui täysin yllättäen: ”Tässä kuvassa minulla on syöpä, en vain tiennyt sitä vielä”

Kahden lapsen äiti oppi kantapään kautta, että syöpä ei aina ilmoita itsestään. 

Rintasyöpä ujuttautui 34-vuotiaan Kirstin Pretoriuksen elämään vaivihkaa. Se ei antanut mitään merkkejä olemassaolostaan, eikä naisella ollut sukurasitetta, joka olisi antanut syytä huoleen. Sen sijaan, että kahden lapsen äiti olisi epäillyt sairautta, hän eli elämänsä parasta aikaa; hän saavutti urheilutavoitteitaan, eli rakastavassa parisuhteessa ja kasvatti ylpeydellä kahta tytärtään.

Juuri tästä syystä Pretourius jakoikin Instagramissa kuvan, jolla on meille kaikille erittäin tärkeä opetus. Vaikka kuvassa hymyilee terveeltä ja hyvinvoivalta näyttävä äiti, samaa aikaan naisen keho käy omaa kamppailuaan syöpää vastaan. Vaikka tässä vaiheessa syöpä oli jo ehtinyt levitä naisen rinnasta imusolmukkeisiin, Pretorius eli täysin tietämättömänä sairaudestaan. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tässä kuvassa minulla on syöpä. En vain tiennyt sitä vielä. Ironista on, että kyseisenä vuonna tunsin oloni erityisen terveeksi ja ajattelin olevani kunnossa. Ennen kuin täytin 34 vuotta, en ollut koskaan tuntenut oloani yhtä hyväksi, vahvaksi ja mukavaksi, Pretorius kertoo.

Kasvaimet elivät omaa elämäänsä naisen tietämättä

Vaikka nainen tunsi olonsa hyväksi niin henkisesti kuin fyysisestikin, hän päätti tästä huolimatta käydä vuosittaisessa lääkärintarkastuksessa. Tämä päätös oli asia, joka saattoi pelastaa naisen hengen. Tavallisessa lääkärintarkastuksessa löytyi nimittäin kyhmy. Itse asiassa kolme kyhmyä, jotka muuttivat äidin elämän suunnan totaalisesti.

– Jos lääkäri ei olisi tutkinut minua, olisin edelleenkin täysin tietämätön, etsimässä uusia kunnianhimoisia fitness-tavoitteita ja noudattanut antioksidantti-pitoista vegaanista ruokavaliotani. Olisin pakannut pakannut superfood-lounaita tytöilleni muovittomiin pakkauksiin ja opettanut heille terveitä elämäntapoja. Olisin siivonnut kotonani kemikaali-vapailla tuotteilla ja miettinyt, miksi kaikki eivät voisi käyttää eteerisiä öljyjä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Uutinen toi äidin päähän lukuisia kysymyksiä. Miten hän ei voinut olla huomaamatta kolmea kasvainta, jotka levisivät koko ajan hänen rinnassaan? Miksi hän ei ollut tuntenut oloaan sairaaksi? Vaikka hän kysyi näitä kysymyksiään itseltään lukuisia kertoja, hän ei yksinkertaisesti ollut huomannut niitä, eikä tuntenut oloaan sairaaksi.

Nainen haluaakin omalla tarinallaan muistuttaa, kuinka salakavala sairaus syöpä voi olla. Se voi iskeä, vaikka liikkuisit, noudattaisit terveellistä ruokavaliota ja käyttäisit mahdollisimman vähän kemikaaleja.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Joten tarkastuta rintasi. Tunne kehosi. Syöpä on mahdollinen. Aivan kaikille, Pretorius muistuttaa.

Vaikka syöpä on vienyt naisen rankkoihin hoitoihin, hän on yrittänyt pysyä niin positiivisena kuin mahdollista. Vaikka huonoja päiviä ja hetkiä tulisi, hän ei anna niiden lannistaa. 

Lähde: Woman'sDay 

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.