Mainos

"Kysyin itseltäni, miksi en koskaan käytä bikineitä” – naisen tarina saa näkemään omankin vartalon uudessa valossa

Pitkän matkan kohti itsensä hyväksymistä tehnyt nainen kannustaa kaikkia elämään elämäänsä estoitta. 

Michelle Elman on hyvinvointivalmentajana työskentelevä 23-vuotias nainen. Toisin kuin hänen sosiaalisen median tilinsä antavat ymmärtää, nainen ei aina ole ollut sinut vartalonsa kanssa. Omaa vartaloaan hän oppi rakastamaan vasta kaksi vuotta sitten. 

Naisen itsetunto koki totaalisen kolahduksen Elmanin ollessa 11-vuotias. Kolmen kuukauden pituisen sairaalajakson aikana nainen menetti liikuntakykynsä. Vaikka kuntoilu ei onnistunut, ruokahalu palasi ennalleen pian sairaalajakson päätyttyä. Tämä sai nuoren tytön painon nousemaan.

Teini-iässä Elman huomasi, että hänestä oli tullut ”fat friend”. Ystävä, joka ei mahtunut samoihin vaatteisiin ystäviensä kanssa, ja joka ei voinut osallistua shoppailureissulle. Hän häpesi vartaloaan joka hetki.

Fyysiset ja henkiset arvet julki

Painonnousun lisäksi naisella kesti kauan, ennen kuin hän oppi hyväksymään arvet, joita 15 läpikäytyä leikkausta ovat hänen vartaloonsa jättäneet. Elman on kärsinyt elämänsä aikana muun muassa aivokasvaimesta, suolitukoksesta, aivokystasta ja hydrokefalus-tilasta, jossa aivot täyttyvät nesteellä.

– Ihmiset, joilla on arpia, eivät voi käyttää bikineitä. Tämä on se, mihin olen uskonut viimeiset 21 vuotta elämästäni, ja kun tammikuussa kysyin itseltäni, miksi en koskaan käytä bikineitä, tämä kamala lause tuli suustani ulos. Olin järkyttynyt itsestäni, Elman kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Hän kertoo oppineensa elämänsä aikana, että arvet saavat ihmiset tuntemaan olonsa epämukavaksi. Elman kertoo kaiken häpeän johtuvan siitä yksinkertaisesta syystä, että hän ei ole koskaan puhunut asiasta. Vuoden alussa hän päätti, että asiaan olisi tultava muutos. Hän ryhtyisi puhumaan arvistaan, niin fyysisistä kuin henkisistäkin.

Yksi Elmanin elämän merkityksellisimmistä hetkistä oli, kun noin kuukausi sitten hän vihdoin puki bikinit päälleen. Se oli samalla sekä äärimmäisen vaikea että vapauttava kokemus.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Uskon, että kenenkään ei tulisi tuntea häpeää omasta vartalostaan, olipa sinulla sitten raskausarpia tai keisarileikkausarpi. Tänä kesänä nouse ylös ja ole ylpeä arvistasi ja kaikesta siitä, mitä ne edustavat – elämää, nainen kannustaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä​​​​​​​

Hän kertoo, ettei enää anna vartalonsa estää elämää, jota hän haluaa elää. Hän kehottaa myös muita samaan.

– Kehomyönteisyys ei ole alusvaatekuvien ottamista, se on sitä, ettei anna alusvaatteiden tai uimapukujen estää osallistumasta, nainen toteaa.

Tämäkään nainen ei anna vaikean ihosairauden rajoittaa elämäänsä.


Lähde: Seventeen

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.