Mainos

Syntyneitä oli alkuvuonna viime vuotta vähemmän

Tilastokeskuksesta arvioidaan, että väkiluku saattaa lisääntyä tänä vuonna hitaammin kuin edellisvuonna. Kaikkiaan Suomessa on nyt 5 282 000 ihmistä.

Suomessa on tänä vuonna syntynyt vähemmän lapsia kuin viime vuonna vastaavana aikana. Kuolleita on sitä vastoin ollut edellistä vuotta enemmän.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa syntyi tammi-huhtikuussa 19 450 lasta, mikä on 150 lasta vähemmän viime vuoteen verrattuna. Kuolleiden määrä oli 17 400, mikä taas on 950 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten.

Irma Pitkänen Tilastokeskuksesta kertoo, että kuolleiden määrä on nyt tasaantunut, sillä viime vuonna niitä oli tavallista vähemmän. Myös kevättalvella jyllänneet virukset voivat näkyä lukumäärässä.

Pitkäsen mukaan nyt näyttäisi, että väki lisääntyisi vähemmän kuin viime vuonna. Kovin suuria johtopäätöksiä ei alkuvuoden tilastojen perusteella voi kuitenkaan tehdä, sillä kesä merkitsee tavallisesti paljon.

- Kevät- ja kesävauvoja syntyy yleensä runsaasti. Jos menee hyvin eikä kuolleita ole kesällä paljon, väkimäärän lisääntyminen voi jopa kasvaa, Pitkänen sanoo.

Kaikkiaan Suomen väkiluku oli huhtikuun lopussa 5 282 000 ihmistä.

Muuttoliike yhä vilkasta

Suomessa muutetaan edelleen runsaasti. Viime kuun loppuun mennessä kuntien välisiä muuttoja oli yhteensä 76 600. Pitkäsen mukaan asuntojen hyvä myynti näkyy, ja myös kuntien sisällä muuttaminen on huomattavaa.

Tammi-huhtikuun aikana Suomeen muutti ulkomailta 6550 henkilöä ja maasta pois muutti 3550 henkilöä. Maahanmuutot lisääntyivät 300 henkilöllä ja maastamuutot 150 henkilöllä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.