Syntymäpäiväjuhlien hauska puuhastelu päättyi tylysti – lopputulos sai lapset kyyneliin: "Onko tällainen aivan normaalia?"

Tee se itse: Tanhupallo-Legoukko! 1:00
Tee se itse: Tanhupallo-Legoukko!

Ala-asteikäisen tytön syntymäpäiväjuhlat muuttuivat suruksi, kun päivänsankarin äiti yllätti kaikki tylyllä vaatimuksella.

Pettynyt äiti purki tuntojaan Reddit-yhteisöpalvelussa sen jälkeen, kun hänen lapsensa kaverisynttärit menivät kamalalla tavalla pieleen. Luokkakaverin juhliin oli kutsuttu noin kuusivuotiaita lapsia. Osana juhlia lapset vierailivat Build-A-Bear -yrityksessä; kyseinen yritys tarjoaa palvelua, jossa lapsi saa itse rakentaa itselleen pehmolelun.

Äidin mukaan lapset söivät herkkuja, jonka jälkeen vuorossa oli lelujen rakentelu.

– Kutsun mukaan jokainen lapsi (noin kahdeksan kappaletta) saisi rakentaa nallen, ja minä vain oletin, että he saavat ottaa ne kotiin, koska niin tehtiin toisissa samanlaisissa juhlissa, joissa kävimme. Minä ja mieheni jopa annoimme 30 dollaria rahaa, koska tiedämme, että nämä jutut voivat olla kalliita, nimetön äiti kertoo.

Äiti vaati antamaan nallet "syntymäpäivälahjaksi" tyttärelleen

Lapset rakentelivat leluja ja kaikki oli hyvin, kunnes oli aika lähteä kaupasta. Silloin juhlakalun äiti ilmoitti, että lasten tulee antaa tekemänsä lelut hänen tyttärelleen.

– Lapset olivat järkyttyneitä ja vihaisia. He kaikki ojensivat pettyneenä pois tekemänsä eläimet, eikä tämä (juhlat järjestänyt) ystävä edes ollut mukava asian suhteen. Yksi poika ei halunnut antaa lelua, ja tyttö repi sen hänen käsistään. Minun olisi varmaan pitänyt sanoa jotakin, mutta en sanonut. Muutkin vanhemmat vaikuttivat hämmentyneiltä.

"Onko tällainen normaalia..."

Kotimatkalla autossa juhlissa vieraana ollut tytär alkoi itkeä.

Äidin kävi tätä sääliksi, joten hän ajoi suoraan takaisin nallenrakennusfirmaan, jotta tyttö sai tehdä itselleen samanlaisen lelun kuin aiemmin.

– Mietin vain, onko tällainen aivan normaalia ja olisiko minun pitänyt osata odottaa tätä, vai käyttäydynkö vain kuin etuoikeutettu vanhempi, äiti ihmettelee.

Järjestäjä lupasi palauttaa rahat

Myöhemmin hän kysyi asiasta syntymäpäivien järjestäjältä, joka selitti, että ajatuksena oli antaa juhlaansa viettävälle tytölle kaikilta ystäviltä erityinen, koristeltu nalle.

Juhlien järjestäjä lupasi antaa rahat takaisin, mutta loukkaantui, kun hänelle vihjattiin, että lapset olivat pahoittaneet mielensä jouduttuaan luopumaan leluista.

"Nuo lapset puhuvat kolmekymppisinäkin näistä juhlista"

Muut keskustelijat pitivät lelujen antamista pois outona – varsinkin, kun kutsussa ei sanottu, että lelut ovatkin lahja syntymäpäiväsankarille. Monet lapsista olivat jo tuoneet juhliin erilliset lahjat.

– Vau, Pidin tyttärelleni nallenrakentelujuhlat kerran enkä koskaan olisi edes kuvitellut, että pidämme kaikkien tekemät nallet! Tuo on brutaalia, eräs keskustelija sanoo.

Moni myös huomauttaa, että vanhempien teko saa muut lapset luultavasti karsastamaan syntymäpäiväsankaria.

– Nuo lapset puhuvat kolmekymppisinäkin näistä juhlista. Ei tällaista asiaa unohda, toinen keskustelija toteaa.

Twitter-käyttäjä Emily Dare kertoo työskennelleensä Build-A-Bearilla ja kohdanneensa ainakin kaksi vanhempaa, jotka toimivat aivan samoin.

– En tiedä, miksi, mutta tämä on ilmiö, hän kirjoittaa

Lue myös:

    Uusimmat