Synkkä rajapyykki yli maailmalla – koronavirus tappanut jo yli 350 000 ihmistä

Yhdysvalloissa saavutetaan pian synkkä rajapyykki koronakuolemissa – mikä on rajoitusten tilanne ympäri maata? 2:00
Yhdysvalloissa jo noin satatuhatta ihmistä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Tämä on rajoitusten tilanne eri puolilla maata nyt.

Maailmanlaajuisesti jo yli 350  000 ihmistä on kuollut koronavirukseen liittyen, selviää Worldometer-sivustolta. Koronavirustartuntoja on varmistettu keskiviikkoon mennessä yli 5,6 miljoonaa.

Eniten koronavirukseen liittyviä kuolemia on ollut Yhdysvalloissa, noin 100  000. Toiseksi eniten kuolemantapauksia on ollut Britanniassa, yli 37  000.

Worldometer-sivuston mukaan koronaviruksesta on toipunut jo yli 2,4 miljoonaa ihmistä.

Etelä-Korean tartuntapiikin taustalla yksi yritys

Etelä-Koreassa viranomaiset ilmoittivat tänään 40 uudesta koronavirustartunnasta. Tartuntojen määrä kasvoi eniten seitsemään viikkoon.

Viranomaisten mukaan piikin tartuntamääriin on aiheuttanut Soulin eteläpuolella Coupangissa sijaitsevassa verkkokauppayrityksessä todettu tartuntarypäs. Yrityksen varaston työntekijöillä on todettu 36 koronavirustartuntaa.

– Epäilemme, ettei varastossa ole noudatettu perussääntöjä, kommentoi varaterveysministeri Kim Gang-lip.

– Jos karanteenisääntöjä ei noudateta työpaikoilla, se voi johtaa kauheaan joukkotartuntaan.

Viranomaisten mukaan ei ole kuitenkaan suurta vaaraa siitä, että pakettien vastaanottajat saisivat tartunnan.

Etelä-Korea esimerkkinä

Koronarajoituksia on lievennetty Etelä-Koreassa, ja esimerkiksi museot ja kirkot ovat jälleen avattu uudelleen. Myös joidenkin ammattiurheilulajien, kuten baseballin ja jalkapallon, kaudet päästiin aloittamaan aiemmin tässä kuussa, vaikkakin suljettujen ovien takana.

Etelä-Koreaa on pidetty maailmanlaajuisena mallina viruksen hillitsemisessä. Maassa havaittiin Kiinan tautitapausten jälkeen yksi ensimmäisistä isoista tartuntaryppäistä, mutta tiukan karanteenin sijaan Etelä-Korea turvautui sosiaalisen etäisyyden noudattamiseen ja laajaan "jäljitä, testaa ja hoida" -ohjelmaan.

Lue myös:

    Uusimmat