Koronavirus ryöpsähti uudelleen Australiassa: Sydneyssä paljon koronatapauksia – ankarat sulkutoimet eivät tehonneet

Australian Sydneyssä kolmatta viikkoa kestäneet sulkutoimet eivät toistaiseksi ole onnistuneet patoamaan koronavirustartuntojen leviämistä.

Viiden miljoonan asukkaan kaupungissa raportoitiin maanantaina 112 uutta tartuntaa viimeisen vuorokauden ajalta, mikä on uuden tartunta-aallon aikana ennätysmäärä.

Uuden Etelä-Walesin osavaltion pääministerin Gladys Berejiklianin mukaan monia tartuntoja on tapahtunut perheenjäsenten ja läheisten ystävien välillä, kun oman kotitalouden ulkopuolisten tapaamiskieltoa ei ole noudatettu.

Sydneyn asukkaat saavat tällä hetkellä lähteä kotoaan vain ruokaostoksille, lääkäriin tai ulkoilemaan. Sulkutoimien on ollut määrä päättyä perjantaina, mutta viranomaisten mukaan aikataulussa pysyminen on nyt erittäin epätodennäköistä.

Ankara eristys

Paikallisten matkustuskieltojen myötä Australian suurin kaupunki on eristetty muusta maasta lähes kokonaan.

Sydney sijaitsee Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa, jossa on kesäkuun puolivälissä alkaneessa tartunta-aallossa todettu yhteensä 678 tartuntaa. Koronaviruksen herkästi tarttuva deltamuunnos on päässyt livahtamaan maahan tiukoista rajatoimista huolimatta.

Moniin maailman kaupunkeihin verrattuna tartuntojen määrä on Sydneyssä suhteellisen vähäinen, mutta Australia on pitänyt tartuntojen suhteen tiukkaa linjaa koko koronapandemian ajan.

Australian väestöstä vasta noin 10 prosenttia on täysin rokotettu koronavirusta vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat