Syksyn 2013 meikkitrendit: Tummat kirsikkahuulet ja kaunis, terve iho

Kauneuden ammattilainen Mariela Sarkima vinkkaa tuttuun tapaan Kauneusvinkit-sivuston lukijoille, millainen meikki puhuttelee trenditietoisia, arkeen palanneita ja värejä rakastavia naisia syksyllä 2013. Muun muassa viininpunaiset huulet, hillityt rajaukset sekä terve, heleä iho ovat tavoittelemisen arvoisia trendejä.

Syksyn meikkitrendit ovat taas monien huulilla, kun kesäpäivät väistyvät arjen tieltä. Meikkitrendeissä nähdään jälleen voimakkaita värejä, mutta myös arkisuus, huolettomuus ja nopeus tuntuvat olevan vahvasti esillä. Lue Mariela Sarkiman meikkivinkit!

Huulet: Utuiset ja tummat kirsikkahuulet

Oranssinsävyisin huulin hymyilevä meikkaaja-kampaaja Mariela Sarkima vinkkaa, että tänä syksynä etenkin luumun- ja viininpunaiset huulet ovat erityisen trendikkäät. Viime syksyiseen tapaan huulien ei kuitenkaan ole pidä olla yhtä tarkat ja skarpit.

– Viime syksynä huulet olivat pitkälti piirretyt ja graafiset. Nyt viininpunaisten huulien reunoja pehmennetään esimerkiksi sormella töpöttelemällä tai siveltimellä jotta lopputulos olisi utuinen ja näyttäisi siltä, että huulipuna olisi vain nopeasti pyyhkäisty huulille, Sarkima hymyilee.

Kesän kirkkaat pinkit sävyt saavat nyt suosiolla väistyä, sillä toinen syksyn trendiväri huulimeikissä on tumma fuksia, joka varmasti herättää huomiota.

– Esimerkiksi mustien housujen ja harmaan paidan kanssa tumma fuksiakirsikka antaa hyvän huuliefektin, Sarkima kuvailee esimerkin kera.

Myös punien käytössä on nähtävissä muutosta. Kestävää huulimeikkiä havitellessa huulet kannattaa suosiolla rajata, käyttää sivellintä ja häivyttää rajat – mutta uusi arkinen trendimeikki sallii sen, että huulipunaa levitetään rennosti suoraan puikosta.

– Levitettyäsi huulipunaa tee yksi haukkaus paperiin ja sen jälkeen kiristä huulet oikein kireiksi esimerkiksi tekemällä kunnon amerikkalaisen hymyn. Käy silloin rajat läpi, jotta saisit pehmoisen lookin, meikkitaiteilija vinkkaa.

– Mattapunaa ei saa liu'utettua samalla lailla, sillä se jysähtää. Liian liukas, kiiltomainen puna taas levähtää. Syksyn huulipunassa saakin olla klassinen, kermainen koostumus.

Silmämeikki: Viistoja rajauksia ja metallinsävyjä

Syksyn saapuessa silmämeikki saa taas olla näyttävämpi ja tummempi.

Rajauksen muoto ja paksuus määrittelevät silmämeikin luonteen, ja tänä syksynä 1950-luvun henkiset kissamaiset rajaukset ovatkin alkaneet väistyä pikku hiljaa katukuvasta.

– Rajaukset ovat edelleen tänäkin syksynä pop, mutta kissamaiset rajaukset ovat vähentyneet verraten viime vuoteen, Sarkima kertoo.

Viime syksynä rajaukset saivat olla rohkeita, paksuja, klassisia, voimakkaita tai kissamaisia – mitä vain.

– Silmämeikissä vahvana trendinä toimii nyt ysärihenkinenmuoto. Rajaukset ovat muuttuneet hieman neutraalimpaan suuntaan, mutta viistomuoto on edelleen tänäkin syksynä in, Sarkima kertoo.

Jos syksyllä 2012 nähtiin metallinsävyjä kynsissä, nyt ne ovat kirineet kasvoille: luomilla nähdään tänä syksynä metallinsävyjä, kuten esimerkiksi harmaata.


Iho: Terve, heleä ja hyvinvoiva

Mariela Sarkiman mukaan iho on myös tärkeässä osassa syksyn meikkitrendeissä: monet tavoittelevat heleää ja hehkuvaa ihoa niin ihonhoito- kuten myös meikkituottein.

– Nyt havitellaan sitä, että ihon pitää näyttää terveeltä jahyvinvoivalta. Mattapinta ei ole enää niin in, ja nahkean näköinen iho on myös menneen talven lumia, Sarkima kuvailee.

Myös luustoa halutaan korostaa entistä enemmän.

– Paksuja meikkikerroksia ei enää käytetä: mitä ohuempi, sen parempi. Jos miettii esimerkiksi BB- ja CC-voiteita, ne ovat todella ohkaisia, meikkitaitelija kuvailee ja jatkaa hymyillen:

– Oma suosikkini on myös seerumimeikkivoide, jota suosittelen kokeilemaan! Hoitotuotteena toimii seerumi, mutta siinä on kuitenkin peittokykyä: sillä saa erittäin kauniin ihon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja