Syksyllä isäksi tullut Eero Ettala kertoo vauva-arjestaan: "Haluan olla kotona läsnä ja jakaa vastuuta"

Haastattelussa Tuija Pehkonen ja Eero Ettala 3:02
Eero Ettala ja Tuija Pehkonen harvinaisessa yhteishaastattelussa - näin lumilautailija naljaili tuoreelle vaimolleen: "Ei se oikein lähde Tuijalla"

Eero Ettala kertoo, että koronan aiheuttamat poikkeusolot ovat antaneet hänelle mahdollisuuden viettää enemmän aikaa perheen parissa. Ettalan ja Tuija Pehkosen esikoinen syntyi syksyllä.

Lumilautailija ja juontaja Eero Ettala kertoo uuden vuoden alkaneen erilaisissa merkeissä kuin aiemmin. Ettala ja hänen puolisonsa Tuija Pehkonen saivat poikavauvan syksyllä, ja perheessä eletään tuoreen isän mukaan tällä hetkellä tavallista perhearkea.

– On arki muuttunut vuoden takaisesta paljon, ja tietysti myös korona vaikuttaa asiaan, Ettala totesi MTV Uutisille Janne Katajan luotsaaman Kuutamolla-ohjelman kuvausten yhteydessä.

Hän kertoo, että vauva-arki on lähtenyt sujumaan mukavasti. Kun molempien vanhempien työt ovat projektiluontoisia, vastuuta pystytään jakamaan, mutta lasta pystytään hoitamaan paljon myös yhdessä. Oman elämäntilanteensa kannalta Ettala näkee koronan aiheuttamissa poikkeuksellisissa oloissa myös jotain hyvää.

– Itselleni onni onnettomuudessa on se, että lumilautailijalla olisi nyt paljon reissuja tulossa, mutta nyt kun ei pääse ulkomaille, reissuja on paljon Suomessa ja perhe voi olla mukana. Haluan olla kotona läsnä ja jakaa vastuuta lapsenhoidosta.

Ettala tunnustaakin, että heidän perheessään viime vuosi ei jää mieleen pelkästään kurjana koronavuotena.

– Monelle viime vuosi varmasti oli kauhein vuosi ikinä, mutta meidän perheessä on vaikeaa ajatella, että vuosi olisi ollut jotenkin huono, koska tapahtui niin paljon ihania asioita. Minulle ja Tuijalle on maailman hienoin asia, että on saatu perheenlisäystä. 

Perheen aikataulut ja kalenterit yritetään jumpata niin, että Ettala pystyy yhä lumilautailemaan ammattilaistasolla. 

– Yritän ehtiä rinteeseen mahdollisimman paljon, mutta sanotaan näin, että jostain joutuu karsimaan. Kun pääsee mäkeen, yrittää tehdä mahdollisimman paljon juttuja.

Työrintamalle mahtuu kuitenkin myös muuta, kuten luentoja henkilöbrändäyksestä ja sponsoroinnista sekä tv-töitä.

– Tunnelma duunirintamalla on ehkä vähän odottavainen. Toivottavasti ohjelmia, mitä olen päässyt tekemään, päästäisiin tekemään lisää, Ettala sanoo viitaten juontamiinsa ohjelmiin Ota rahat ja juokse ja Suomen surkein kuski.

Kuutamolla-ohjelman 16. tammikuuta alkavalla uudella kaudella vieraana oleva Ettala nähdään samassa jaksossa Jenni Kokanderin ja Kalle Lambergin kanssa.

– Oli kivaa tulla mukaan tämmöiseen hyvän mielen ohjelmaan. Jenni ja Kalle ovat tuttuja tyyppejä. Oli tosi hauskaa ja myös yllättävän helppoa valehdella, Ettala kertoi kuvausten jälkeen, mutta tunnustaa, että sepitetyssä tarinassa osa oli totta.

– Siinä oli pieni valkoinen valhe. Muutamia juttuja pystyi vaihtamaan päittäin, mutta muuten se oli käytännössä totta. Se oli helppoa kertoa uskottavasti, jatkaa Ettala, jonka mukaan hänen tarinansa liittyvät kaikki lumilautailuun.

– Aihe on itsellä lähellä sydäntä, mutta aika vieras maailma muille vieraille. Sekin varmaan sekoittaa pakettia, hän lupailee.

Kuutamolla-ohjelman uudet jaksot MTV3-kanavalla 16. tammikuuta alkaen lauantaisin kello 21 

Lue myös:

    Uusimmat