Sydänkohtauksen saanut Frederik kotiin sairaalasta: Pahinta on epätietoisuus

Laulaja on päässyt kotiin Jorvin sairaalasta keskiviikkoaamupäivällä.

Laulaja Frederik eli Ilkka Sysimetsä, 70, hakeutui perjantaiaamuna terveyskeskukseen yön yli jatkuneiden rytmihäiriöiden vuoksi. Hän sai sydänkohtauksen treenatessaan crosstrainer-laitteellaan kotonaan perjantain vastaisena yönä.

Laulaja siirrettiin Jorvin sairaalaan perjantaina päivällä, ja sieltä hänet kotiutettiin keskiviikkoaamupäivällä. MTV.fi tavoitti Frederikin puhelimitse tämän päästyä kotiin.

– Nyt odotellaan varjoainekuvauksia ja tutkitaan lisää sitä, mikä vaivaa sydänparkaani, Frederik kertoo. 

Hän kuvailee sydämensä lähteneen perjantaina "laukalle". 

– Olen ehkä treenannut liikaa. Kohtaus tuli rasituksessa, ei nukkuessa. Ei niin kuin esimerkiksi Dannylla tai Kari Tapiolla, jotka saivat veritulpan. Ne tulevat yleensä nukkuessa.

Frederik kertoo lääkärien todenneen, että hänellä on 20 vuotta nuoremman ihmisen kunto. Nyt ahkera kuntoilu saa kuitenkin jäädä ainakin hetkeksi, ja laulaja aikoo ottaa rauhallisesti siihen saakka, kunnes rytmihäiriöiden syy selviää.

– Syy täytyy selvittää, se on inhottava tunne. Se tulee aina kun treenaan, mutta normaalisti lähtee pois. Nyt se jatkui neljä päivää. 

– Epätietoisuus on kaikista pahinta. Kun ei juo viinaa eikä polta tupakkaa, niin mikä voi olla. Nyt sitä pohtii, että uskaltaako mennä lenkille tai kuntosalille, ei oikein uskalla tehdä mitään. Se on pahinta.

Laulajalle tehtiin sairaalassa kaksi tutkimusta, ja nyt hän aikoo suunnata yksityiselle puolelle lisätutkimuksia varten. 

– Nyt syön päivittäin betasalpaajia, ainakin niin kauan, että häiriöiden syy selviää. 

Frederik on optimistinen sen suhteen, että hän on kesään mennessä täydessä keikkakunnossa.

– Kesä menee keikkaillessa, saan itseni kuntoon siihen mennessä. 

Frederikin kohtauksesta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat