Sydämestä ottava tarina: NHL-tähti on vakavasti sairaan 6-vuotiaan tytön elämän ilo – "Hänen halinsa oli paras kokemus"

Kuusivuotias kanadalaistyttö Hayden Foulon on kärsinyt lähes viiden vuoden ajan lasten syöpätaudista, akuutista lymfaattisesta leukemiasta. Hän on viettänyt elämästään eri sairaaloissa äitinsä Lindsayn laskujen mukaan lähes vuoden. Iloa nuoren tytön elämään kuitenkin tuo Toronto Maple Leafsin NHL-tähti, jääkiekkohyökkääjä Mitchell Marner.

Pääkuvan videolla juttua viimeisimmän NHL-yön suomalaisonnistumisista.

NHL:n verkkosivujen jutussa esitellään Haydenin huonetta, jonka seinällä on Marnerin pelipaita ja hänen ja Toronto-joukkuekavereiden nimikirjoituksilla varustettu maila. Esillä on myös Marnerin kuvan sisältävä kanvaasitaulu, johon Marner on kirjoittanut: Haydenille! Hyvää 6. syntymäpäivää! Ystäväsi! Mitch Marner."

– Rakastan Mitchiä. Kaipaan häntä, Hayden sanoo.

Haydenin huoneeseen juoksee koira, joka alkaa nuolla häntä. Toimittaja utelee koiran nimeä.

– Mitch, Hayden vastaa.

"Hän tarjoaa inspiraatiota meille kaikille"

Haydenin kerrotaan tätä nykyä säteilevän aina, kun hän kuulee Marnerin nimen. Marner tuottaa iloa kärsimyksiä vastaan taistelleen tytön elämään.

Keväällä Hayden ehdittiin jo julistaa selvinneen syövästä. Seurantatesti heinäkuussa osoitti kuitenkin useita syöpäsoluja, ja huokaisu oli vain hetkellinen.

Marner kuvailee Haydenia sankarikseen.

– Se, mitä hän on käynyt läpi ja miten hän on taistellut lyhyessä elämässään, tarjoaa inspiraatiota meille kaikille. Haluan tuoda hänen elämäänsä onnellisuutta millä tahansa tavalla se on mahdollista, Marner sanoo.

Haydenin äiti Lindsay kertoo, että juuri Marner on tehnyt hänen tyttönsä onnelliseksi.

– Tulen aina olemaan kiitollinen siitä. Mikään ei ole tärkeämpää kuin mikä tahansa onni, jota hän pystyy saamaan.

– Hän on viettänyt sairaalassa niin kauan aikaa, että hänellä ei ole ollut mahdollisuutta mennä kouluun ja saada ystäviä. Hän ei saa olla normaali lapsi. Vain sanomalla, että hän on hänen ystävänsä, hän (Marner) antaa hänelle tunnustusta. Se saa hänet tuntemaan olonsa tärkeäksi. Ja se on antanut hänelle paljon voimaa ja rohkeutta, äiti kuvailee.

Hali paras kokemus

Hayden ja Marner tapasivat ensimmäistä kertaa vuonna 2015 lasten sairaalassa, Kanadan Lounais-Ontariossa sijaitsevassa Londonin kaupungissa. Marner pelasi tuolloin London Knightissa OHL-junioriliigaa ja vieraili sairaalassa Arizona Coyotesin nykyisen NHL-hyökkääjän Christian Dvorakin kanssa.

– Kyse oli OHL:stä, mutta olet Londonissa silti sellaisessa valokeilassa, jossa on mahdollisuus muuttaa jonkun elämä. Tavoitteemme oli saada lapset voimaan paremmin ja unohtamaan, missä he olivat, Marner kuvailee.

Marner ja Hayden ystävystyivät. Kun Marner alkoi pelata Torontossa NHL:ää, Hayden katsoi hänen pelejään tv:stä. Hänen kerrotaan juosseen ruudun ääreen ja huutaneen kannustushuutoja Marnerille. 

Marner on sittemmin järjestänyt useita tapaamisia Haydenin kanssa. Hän on muun muassa junaillut mahdollisuuden mennä paloautoon Haydenin kanssa ja kutsunut tämän Toronton kauden avanneeseen kotiotteluun, joka pelattiin lokakuun alussa Montreal Canadiensia vastaan.

Marnerin mukaan hänesta ja Haydenista on tullut todella läheisiä vuosien saatossa. Marner sanoo, että Haydenin näkeminen avauspelissä oli upeaa.

– Se, että näin hymyn hänen kasvoillaan... se merkitsi niin paljon. Se oli elämää muuttava kokemus molemmille meille.

Toronto voitti tuon ottelun jatkoajalla 3–2. Marnerilta udeltiin, mikä oli kyseisen illan paras kokemus.

– Hali, jonka hän (Hayden) antoi minulle pelin jälkeen. Se oli upeaa.

Äiti Lindsayn mukaan Hayden voi nyt hyvin.

– Olemme Mitchille kiitollisia. Hänellä on ollut erityinen vaikutus elämäämme, Lindsay summaa.

Lue myös:

    Uusimmat