Fani haki NHL-ottelussa apua – mies pelasti hänen elämänsä: "Minulla ei ole sanoja kuvaamaan kiitollisuuttani"

Pittsburgh Penguinsin NHL-fani Kelly Sowatsky voi kiittää jääkiekkoa henkensä pelastumisesta.

Pääkuvan videolla juttua NHL-yön suomalaisonnistumisista.

Sowatsky tarvitsi kipeästi munuaisensiirron, mutta oli pitkällä jonotuslistalla mentyään maaliskuussa Pittsburghin NHL-otteluihin. Sowatsky oli tuolloin peleissään mukana kyltti, jolla hän mainosti etsivänsä luovuttajaa munuaisensiirtoa varten. Kylttiin oli kirjattu myös puhelinnumero yhteydenottoa varten.

Penguinsin sosiaalisen median toimintojen johtaja Andi Perelman oli huomannut Sowatskyn kyltin. Hän lähetti sosiaalisen median valokuvaajan naisen pakeille ja julkaisi kuvan seuran Twitter-tilillä saatuaan Sowatskylta luvan.

Pittsburghia fanittava mies Jeff Lynd iski silmänsä naisen mainokseen.

– Sydämeni alkoi pamppailla, koska minulla oli vaisto, että olisin se, joka valittaisiin tähän, Lynd sanoi.

Munuaisensiirto toteutettiin lopulta marraskuun 6. päivä pittsburghilaisessa sairaalassa. Sekä Lynd että Sowatsky voivat hyvin. 

Sowatskyn munuaistoiminta oli operaation aikaan vain yhdeksän prosenttia normaalista, mutta nyt lukema on 99 prosenttia. 

Huumorikin kukkii: Sowatsky kutsuu uutta munuaistaan Pittsburghin kapteenin Sidney Crosbyn mukaan Sidney the Kidney -nimellä (kidney on englanniksi munuainen).

– Minulla ei ole sanoja kuvaamaan kiitollisuuttani ja sitä, mitä Lynd teki minulle, koska hän kirjaimellisesti pelasti elämäni, Sowatsky sanoi.

Sowatsky kiitti myös lääkäreitä ja kiteytti:

– Pittsburgh Penguins on syy, miksi elämäni on pelastettu.

Lähde: USA Today

Lue myös:

    Uusimmat