Sveitsissä poikkeuksellinen päätös – suomalaistähden tapaus ajoi nopeisiin toimiin

Suomalaistähti Teemu Hartikaiselle vakava viiltovamma kasvoihin Sveitsissä – verinen kuvamateriaali voi järkyttää 0:55
Teemu Hartikainen sai viiltovamman kasvoihinsa Sveitsissä – verinen kuvamateriaali voi järkyttää.

Genève-Servette on määrännyt ensimmäisenä Sveitsin jääkiekkoliigan seurana kaulasuojat pakollisiksi kaikille pelaajilleen.

Genève-Servetten hallituksen ja urheilujohdon tekemä kaulasuojapäätös koskee seuran kaikkia pelaajia junioreista ammattilaisiin.

Genève-Servette kertoo tehneensä päätöksen jo aiemmin, mutta vauhdittaneensa sen toimeenpanoa suomalaisen hyökkääjätähtensä Teemu Hartikaisen tapaturman jälkeen. Lausannen ruotsalaispuolustaja Christian Djoosin luistin viilsi viime tiistain ottelussa Genève-Servetten Hartikaista pelottavasti korvasta. 

Tapahtunut näkyy ylälaidan videolla. Sen katsomista ei voida suositella herkille.

Genève-Servetten puheenjohtaja Philippe Baechler sanoo, että vaikkei riskejä saada täysin poistettua, on olemassa ratkaisuja niiden minimoimiseksi. Baechlerin mukaan Genève-Servettellä on velvollisuus näyttää esimerkkiä.

– Hallituksen toiveena on tehdä kaikkensa pelaajien suojelemiseksi, Baechler kommentoi seuran tiedotteessa.

Baechler luonnehtii, että Hartikaisen onnettomuudessa "tragedia oli vain muutaman sentin päässä". 

Genève-Servette mainitsee tiedotteessaan Hartikaisen tapaturman lisäksi Adam Johnsonin kuoleman. Nottingham Panthersin yhdysvaltalaishyökkääjä, entinen NHL-pelaaja Johnson kuoli lokakuun lopussa traagisesti. Hän sai vastustajajoukkueen pelaajan Matt Petgraven luistimesta viillon kaulaansa.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ilmoitti joulukuussa päättäneensä, että kaulasuojat ovat jatkossa sen alaisissa kilpailuissa pakollisia. Ne ovat pakollisia myös muun muassa Suomessa ja Ruotsissa.

Lue myös:

    Uusimmat