11-vuotias poika on kuollut – jääkiekkoharjoituksissa kohtalokas onnettomuus

11-vuotias poika on kuollut saatuaan jääkiekkoharjoituksissa kiekon kaulaansa Kanadassa. Suru-uutisesta kertoo muun muassa CBC.

Tapaturma sattui tiistai-iltana harjoituksissa, jotka pidettiin Montrealin esikaupunkialueella sijaitsevassa Saint-Eustachen kaupungissa.

Kiekosta osuman kaulaansa saanut poika vietiin tehohoitoon montrealilaiseen sairaalaan. Perjantaiaamuna hänen kerrottiin kuolleen.

Poliisi kertoi uutistoimisto Canadian Pressin mukaan pojan käyttäneen kaulasuojaa. Hockey Québecin viestintä- ja markkinointijohtaja Marie-Joël Desaulniers puolestaan sanoi CBC:lle, että provinssin kaikkien alaikäisten jääkiekkoilijoiden on käytettävä kaukalossa täyttä suojavarustusta kaulasuojaa myöten.

Montreal Canadiensin entinen NHL-pelaaja Trent McCleary kokee, ettei suojauksestakaan ole merkittävää apua kovia iskuja vastaan. Hän joutui päättämään uransa, kun hänen kurkunpäänsä murtui kovan laukauksen seurauksena vuonna 2000. McCleary sanoi, että hän ei usko, että mikään kaulasuoja pystyisi suojaamaan moiselta iskulta.

Jääkiekkoilijoiden varustuksesta on käyty entistä enemmän keskustelua sen jälkeen, kun Nottingham Panthersissa Britannian EIHL-liigassa pelannut yhdysvaltalainen Adam Johnson, 29, kuoli vastustajapelaajan luistimen viillettyä hänen kaulaansa. NHL:ssäkin urallaan kiekkoillut Johnson ei käyttänyt kaulasuojaa.

Montreal Canadiens otti osaa

NHL-seura Montreal Canadiens on viestittänyt sosiaalisessa mediassa surunvalittelunsa 11-vuotiaan pojan perheelle ja ystäville.

Myös Saint-Eustachen kaupunki esitti osanottonsa pojan läheisille.

– Kaikki ajatuksemme ovat hänen perheensä, läheistensä, joukkuekaverien ja Saint-Eustachen urheiluyhteisön luona, kaupungin tiedotteessa kirjoitettiin.

Lue myös:

    Uusimmat