MM-kisojen pistelinko toipui karmeasta onnettomuudesta – tuomari teki jäältä verisen löydön

Tanskalainen Christian Wejse on esiintynyt edukseen jääkiekon MM-turnauksessa. Kuuteen otteluun tehot 3+3 nakuttaneen hyökkääjän osallistuminen koko turnaukseen oli kuitenkin alkuvuodesta vaaka-laudalla järkyttävän onnettomuuden takia.

Suomi kohtaa maanantaina Tanskan suurten panosten ottelussa. Voitto jättäisi jatkopaikan Leijonien omiin käsiin ennen alkulohkon viimeistä ottelua Sveitsiä vastaan. Tappio Tanskalle puolestaan tarkoittaisi sitä, että Suomen olisi jatkoon päästäkseen pakko voittaa Sveitsi, eikä sekään välittämättä riittäisi jatkopaikkaan.

Maanantain vastustajasta Tanskasta erottuu erityisesti yksi pelaaja. Christian Wejse on paitsi noussut joukkueensa parhaaksi pistenikkariksi turnauksessa, erottuu hän kaukalossa myös kypäränsä takia. 25-vuotias hyökkääjä pelaa poikkeuksellisesti ristikko kasvojensa suojana. Taustalla normaalisti vain junioripelaajilla nähdyn ristikon käyttöön on karmea onnettomuus, johon Saksan DEL-liigan Fischtown Pinguinsissa pelaava Wejse joutui tammikuussa ottelussa Nürnbergiä vastaan.

Leijonaraati ennakoi Suomen polkua MM-kisojen päätösviikolla – "Ruotsalaiset kauhistelevat" 1:50
Leijonaraati ennakoi Suomen polkua MM-kisojen päätösviikolla – "Ruotsalaiset kauhistelevat".

Ottelussa taklauksensa ohi vastustajasta ohi ajanut Wejse törmäsi voimalla laitaan ja samassa rytäkässä hänen oman kypäränsä visiiri nirhaisi palan hänen nenästään. Sveitsiläisen Blickin mukaan verta vuotanut hyökkääjä poistui vaihtopenkiltä pukukoppiin mukanaan lääkäri, joka kantoi paperiin käärittyä veristä nenänpäätä mukanaan.

– Tuomari oli löytänyt kadonneen osan nenästäni, ja lääkäri toi sen sitten pukuhuoneeseen, Wejse kertoi tuoreeltaan tanskalaiselle B.T:lle.

Olin sokissa, mutta tilanne myös vähän nauratti, koska eihän tuollaisen pitäisi ollla mahdollista, Wejse kertasi Buten un Binnen -lehdelle.

Wejsen nenästä nirhautunut palanen saatiin ommeltua sairaalassa takaisin paikoilleen 25 tikillä, mutta kaukaloon paluun ajankohta oli alkuun epäselvä.

Operaation jälkeen kenelläkään ei ollut ajatusta siitä, kauanko toipuminen kestäisi. Olisiko se kuusi kuukautta vai vain kuukausi, Wejse kertoo.

Tanskalaisen onneksi toipuminen on ollut nopeaa. Kaksi viikkoa onnettomuudesta Wejse palasi jäälle harjoittelemaan omatoimisesti ja 28 päivää onnettomuudesta hän palasi pelaamaan. Paluu oli satumainen: Wejse iski kaksi maalia Düsseldorfin verkkoon.

Wejsen ja Pinguinsin kevät venyi pitkäksi, kun joukkue eteni aina DEL-liigan finaaleihin asti. Siellä Eisbären Berlin oli parempi. Wejsen kausi sai kuitenkin jatkoa, kun hänet valittiin uransa kolmansiin MM-kisoihin. Tanskalainen sanoo olevansa kiitollinen, kun pystyy pelaamaan onnettomuutensa jälkeen, vaikka pelaaminen ristikko päässä ei mukavaa olekaan.

Pelaan mieluummin ristikolla kuin olisin kokonaan pelaamatta.

Wejse käyttää otteluissa nenänsä suojana myös laastaria.

– Se oli lääkärien neuvo. Mitä vain voi tapahtua, kypärä voi lentää päästä.

Ensi kaudella Wejse aikoo palata normaalin visiirin käyttäjäksi.

– En pelkää, että tuollaista tapahtuisi uudelleen.

Lue myös:

    Uusimmat