Leijonat-tähti Teemu Hartikainen pelkäsi pahinta, kun luistin viilsi hänen päätään: "Olin sokissa veren määrästä" – video tilanteesta voi järkyttää

Suomalaistähti Teemu Hartikaiselle vakava viiltovamma kasvoihin Sveitsissä – verinen kuvamateriaali voi järkyttää 0:55
Suomalaistähti Teemu Hartikaiselle vakava viiltovamma kasvoihin Sveitsissä – verinen kuvamateriaali voi järkyttää

Leijonien maailmanmestarihyökkääjä Teemu Hartikainen koki kauhun hetkiä Sveitsin liigassa, kun vastustajapelaajan luistin viilsi häntä päästä. Hartikainen kertoo nyt dramaattisesta tapauksesta MTV Urheilulle.

– Menin ihan normaalisti taklaamaan vastustajaa, joka pyörähti samalla. Siinä yhteydessä hänen jalkansa heilahti. Luistimen terä – kantapääosa sinkoutui suoraan korvan sisälle. Kyllä se aika pysäyttävää oli… Hartikainen muistelee MTV Urheilulle.

Hartikainen sai osumaa Lausannen ruotsalaispuolustajan Christian Djoosin luistimesta. Näky oli brutaali, kun Hartikainen tipahti nopeasti jäähän. Hänen ympärilleen alkoi kertyä runsaasti verta.

MTV Urheilu sai haltuunsa videokuvaa tapahtuneesta. VAROITUS: jutun yläreunan videon sisältö saattaa järkyttää.

Hartikainen pelkäsi pahinta.

– Olin sokissa veren määrästä, kun en tiennyt, että missä kohdassa haava on. Katsoin vain, että verta tulee nyt todella paljon. Ajattelin, että se haava on jossain tuolla oikeanpuolen korvan tai kaulan alueella. Se oli tuossa se shokeeraavin hetki, kun ei tiennyt, että oliko luistin osunut kaulan alueella, Hartikainen kertaa.

Geneve-Servetten hyökkääjä luisteli nopeasti ulos kaukalosta. Hartikaisen mukaan hän halusi nähdä, että missä haava oikein.

– Sitten kun näin, että se on pelkästään korvassa, saatoin vähän rauhoittua, Hartikainen huokaisee.

Opetus

Hartikaisen korvaan tuli syvähaava, jota on hoidettu haaverin jälkeen.

Hartikainen myöntää, että pelottava turma sai ajatukset pyörimään. Jääkiekkomaailmassa kun on kohistu erinäköisistä viiltohaavoista viimeisten vuosien aikana. Esimerkkejä näistä ovat Waltteri Merelän ja Adam Johnsonin tapaukset.

Kaksikosta Merelä loukkaantui pelottavalla tavalla syksyn 2022 Karjala-turnauksessa, kun tshekkipelaajan luistin viilsi hänen rannettaan. Vielä karumpi tapaus nähtiin viime syksynä, kun Britannian EIHL-sarjassa pelannut Adam Johnson, 29, menehtyi saatuaan paikallisessa jääkiekko-ottelussa viiltohaavan kaulaansa.

– Sitä ajatteli, että tässä on tullut pelattua niin pitkään, ettei mitään kaulasuojaa tarvitse. Sitten kun tuollainen kolahti omalle kohdalle, niin sitä alkoi miettiä, että minkä takia ei voi laittaa yhtä varustetta lisää, kun se ei vaikuta millään tavalla.

– Totta kai tuollainen pyöri heti mielessä. Omaa tyhmyyttä ja hölmöyttä, kun riskeeraa tuollaisten asioiden kanssa, Hartikainen myöntää.

Hartikaisen mukaan hän on käyttänyt rannesuojia, mutta hänen kypärässään ei ollut korvasuojaa tuoreen tärskyn yhteydessä.

Hartikainen aikoo laittaa suojat kuntoon.

– Ehdin jo testata tuossa muutamaa kaulasuojaa. Otan sellaisen ehdottomasti käyttöön. Tuo oli itselle hyvä pysähdys sen suhteen, että mitä voi tapahtua, jos luistin sattuu osumaan väärään kohtaan, Hartikainen miettii.

Pitkää kevättä kohti

Suomalaisille kiekkoseuraajille Hartikainen on tullut tutuksi muun muassa Leijonien paidasta. Hartikainen voitti keväällä 2022 sekä olympiakultaa että maailmanmestaruuden Leijonien matkassa.

Hän aikoo palata nopeasti kehiin tärskyn jäljiltä.

– Tarkoitus olisi hypätä lauantaina askiin. Haava on parantunut hyvin, eikä tuossa mitään muuta vammaa tullut, Hartikainen ilmoittaa.

Hartikaisen edustama Geneve-Servette voitti helmikuussa eurooppalaisen CHL-liigan mestaruuden, kun se kaatoi finaalissa ruotsalaisseura Skellefteån 3–2.

Sveitsin liigassa Servetten kausi on ollut Hartikaisen sanoin ”ailahteleva”.

– Viime kevään mestaruus ja CHL-voitto veivät vähän mehuja porukasta. Pitää myös muistaa se, että jokainen joukkue pumppaa ihan kaiken irti joka ilta meitä vastaan, kun olemme hallitsevia mestareita. Emme ole oikein saaneet lentoa alle. Meillä on kokenut porukka ja tuossa on ollut viitteitä siitä, että peli kyllä löytyy, kun kevät alkaa, Hartikainen luottaa.

Servetten riveistä löytyy vahva suomalaisedustus, kun joukkueessa pelaavat Hartikaisen lisäksi maalivahti Jussi Olkinuora, puolustaja Sami Vatanen ja hyökkääjä Valtteri Filppula.

– Tuossa takana on sama runko, millä voitimme jo viime keväänä mestaruuden. Tiedämme, mitä voittaminen vaatii. Pitää vain saada parasta irti ja virittää motivaatio siihen tilaan, että voimme tehdä tuon uudelleen. En näe mitään estettä, etteikö meillä voisi olla pitkä kevät edessä, Hartikainen huikkaa tulevasta. 

Lue myös:

    Uusimmat