Mainos

Sveitsin hallitus uhkaa lopettaa lentoyhtiöiden tuen

Sveitsin hallitus uhkaa purkaa maan lentoliikenteen kiistellyn tukipaketin, elleivät paikalliset viranomaiset ja suuret pankit saa ratkaistuksi alan uusinta kriisiä. Nyt kassakriisi uhkaa Swissair Groupin kolmea tytäryhtiöitä.

Tämän kuun alussa Swissair Group itse ajautui kriisiin. Sen ratkaisemiseksi sovittiin tukipaketista, josta valtion osuus on 1 miljardi Sveitsin frangia eli noin 4 miljardia markkaa.

Sveitsin hallitus vaatii ratkaisua uusiin kassakriiseihin huomiseen mennessä. Muussa tapauksessa se purkaa Swissair Groupin pelastamiseksi laaditun tukipaketin.

Kriisin ajautuneet yhtiöiden jatkaminen on välttämätöntä, jotta Swissairin raunioille koottu uusi rypäs voi hoitaa onnistuneesti toimintaansa. Kriisiyhtiöihin kuuluu mm. lentokenttien ylläpitoon erikoistunut SR Technics ja tietotekniikkayhtiö Atraxis. Se tuottaa automatisoitua lippupalvelua useille lentoyhtiöille.

Sveitsin hallituksen edustajan mukaan pankkien ja kantonien on annettava selkeä viesti siitä, miten yhtiöiden rahoitus hoidetaan siihen saakka kun ne saadaan myytyä. Hänen mukaansa muussa tapauksessa on vaarana, että sveitsiläiset lentokoneet jäävät toistamiseen kentälle ja vaarassa on 30000 uutta työpaikkaa.

Kansallinen tukipaketti lähtee siitä, että 70 prosenttia Swissairin lennoista siirretään kansalliselle Crossairille. Se saa toimintaan valtion ja yksityisten laitosten rahaa.

(MTV3-STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.