Mainos

Sveitsiläiset hylkäsivät armeijan lakkauttamisen

Sveitsiläiset hylkäsivät tänään kansanäänestyksessä esityksen maan armeijan lakkauttamisesta. Tulos oli käytännössä selvä jo iltapäivällä, kun äänestäjät olivat hylänneet esityksen yli puolessa maan kantoneista.

Esityksen läpimeno olisi vaatinut yli puolet kaikista äänistä ja enemmistön yli puolessa kantoneista. Sveitsin television mukaan esitystä vastusti alustavien tulosten mukaan 78,3 prosenttia äänestäjistä. Myös esitys rauhanomaiseen kriisinhallintaan koulutettavista vapaaehtoisjoukoista hylättiin erillisessä kansanäänestyksessä.
Sveitsiläiset hylkäsivät armeijan lakkauttamisesityksen myös 1989 järjestetyssä äänestyksessä.

Kansanäänestyksen alkuunpanija oli Sveitsi ilman armeijaa -kattojärjestö, joka sai kerättyä tarvittavat 100 000 nimeä vaatimuksensa tueksi. Liittouman mielestä armeija on kallis instituutio, jota ei enää tarvita EU- ja Nato-maiden ympäröimässä valtiossa.

Seitsenmiljoonaisessa maassa on 350 000 reservin sotilasta, jotka käyvät kertausharjoituksissa säännöllisesti 15-viikkoisen peruskoulutusjakson jälkeen. Reserviläiset säilyttävät aseitaan kotonaan liikekannallepanon varalta.

(STT-AP-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.