Mainos

Sveitsikin aseelliseen rauhanturvaamiseen

Sveitsiläiset ovat hyväksyneet kansanäänestyksessä täpärästi aseellisten rauhanturvaajien lähettämisen kansainvälisiin tehtäviin.

Noin 51 prosenttia äänestäjistä kannatti aseistettujen joukkojen lähettämistä rauhanturvatehtävin, ilmoitti puolustusministeri Samuel Schmid, kun lähes kaikki äänet oli laskettu.

Tähän saakka sveitsiläiset sotilaat eivät ole saaneet kantaa aseita ulkomailla. Puolueettomuuttaan tarkkaan varjeleva Sveitsi ei kuulu YK:hon, mutta se on silti osallistunut rauhanturvaoperaatioihin esimerkiksi Koreassa, Namibiassa ja Bosnia-Hertsegovinassa. Kosovossa Sveitsillä on oma 160 miehen osasto, mutta se toimii Itävallan sotilaiden suojeluksessa.

Sveitsin hallitus haluaisi muuttaa lakia, koska aseelliset rauhanturvaajat olisivat paremmin turvassa ja voisivat antaa suuremman panoksen kansainvälisen yhteisön puolesta. Lakimuutosta vastustivat pasifistit sekä kansallismielinen äärioikeisto, joka pelkää uudistuksen tahraavan Sveitsin puolueettomuuden ja johdattavan sen sotilasliitto Naton syliin.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.