Mainos

Suvustaan eronnut nainen piileskelee perhettään

Isänsä pahoinpitelemäksi joutunut ulkomaalaista syntyperää oleva nainen piileskelee pääkaupunkiseudulla. Sukuriitoihin liittyvän pahoinpitelyn oikeudenkäyntiaineistosta käy ilmi, että 25-vuotias nainen erosi suvustaan ja muutti pääkaupunkiseudulle viettämään itsenäistä elämää. Ratkaisujen vuoksi hän katsoi joutuneensa sukunsa kunniamurhauhan kohteeksi.

Tapausta puitiin viimeksi Itä-Suomen hovioikeudessa, joka tuomitsi 64-vuotiaan isän kahdesta pahoinpitelystä kolmeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Hovioikeus piti voimassa Kuopion käräjäoikeuden viime tammikuussa määräämän tuomion.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Tuomioistuinten mukaan isä oli pahoinpidellyt vanhempaa tytärtään potkimalla ja toista kepillä lyömällä. Väkivallantekoihin mies syyllistyi keväällä 2007 Kuopiossa.

Isä ei hyväksynyt avioeroa

Vanhin tytär oli kertomansa mukaan joutunut valitsemaan aviopuolison isänsä nimeämistä sukuun kuuluvista ehdokkaista. Avioliitto solmittiin viisi vuotta sitten. Pariskunta erosi viime vuoden alussa naisen aloitteesta.

Nainen kertoi, ettei isä hyväksynyt eroa eikä sallinut tyttärensä käyttää internetiä. Naisen mukaan isä myös vaati häntä muuttamaan vanhempiensa luo asumaan. Kiivastunut isä kävi tyttäreensä käsiksi ja pahoinpiteli hänet, kun tämä oli tietokoneella yhteydessä internetiin.

Hovioikeudessa eri huoneissa

Peloissaan ollut tytär seurasi hovioikeudessa asian käsittelyä toisesta huoneesta, josta oli kuunteluyhteys istuntosaliin. Oman kuulemisensa ajan hän oli salissa, jolloin isä passitettiin viereiseen huoneeseen. Hovioikeus käsitteli asiaa lokakuussa ja antoi tuomionsa toissa viikolla.

Käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen valittanut isä kiisti syyllistyneensä pahoinpitelyihin. Toissijaisesti hän vaati hovioikeudessa, että rangaistus lievennettäisiin sakoksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.