Mainos

Suuronnettomuus lähellä Muuramessa - IC-juna ja jäteauto törmäsivät

Matkustajajuna ja jäteauto törmäsivät Muuramen eteläpuolella Keski-Suomessa puoli kolmen jälkeen tänään iltapäivällä. Kukaan ei loukkaantunut turmassa, mutta suuronnettomuudelta vältyttiin täpärästi.

Jäteauton kuljettaja oli kääntämässä autoaan junaradan vieressä kulkevalla huoltotiellä. Auton peräosa päätyi hetkeksi junaradalle.

Poliisin mukaan juna olisi voinut suistua raiteilta, jos auto olisi ollut keskellä rataa.

- Jäteauton kuljettaja oli ilmeisesti huomannut ajavansa väärään suuntaan ja päättänyt kääntää auton huoltotiellä. Hän kyllä tiesi ajavansa junaradalle, mutta katsoi, ettei junaa olisi tulossa, ylikonstaapeli Tuomo Korhonen Keski-Suomen poliisista kertoo MTV3:lle.

Korhosen mukaan juna tuli onnettomuuspaikalle tunnelista.

Vastoin jäteauton kuljettajan havaintoja kohdalle osui Jyväskylästä Helsinkiin matkannut IC-juna, joka ajoi paikan ohitse 120 - 140 kilometrin tuntivauhtia. Juna osui jätteenkuljetusauton takaosaan.

Jäteauton nostolava lähti irti ja rikkoontui. Junasta vaurioituivat veturi sekä neljä matkustajavaunua auton peräosan pyyhkäistyä niiden sivua.

Junan veturi jouduttiin vaihtamaan toiseen, ennen kuin se pääsi jatkamaan matkaansa. Juna saapui Helsinkiin noin puolitoista tuntia myöhässä.

Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.