Mainos

Suurmielenosoitus ja lakot sotkevat tänään julkista liikennettä – junat kulkevat, mutta bussi-, metro- ja raitiotieliikenne seisahtuu

Mielenilmaus aktiivimallia vastaan vaikeuttaa tänään joukkoliikennettä eri puolilla Suomea.

Pääkaupunkiseudulla metrot ja raitiovaunut eivät liikennöi lainkaan ja myös valtaosa bussiliikenteestä pysähtyy aamu kolmen ja iltakuuden välillä. SAK ja sitä tukevat liitot vaativat mielenilmauksella työttömyysturvan aktiivimallin perumista.

Eilen joukkoliikennettä kiusasi sankka lumipyry. Tänään pääkaupunkiseudulla raitiovaunut ja metrot pysyvät visusti paikoillaan mielenilmauksen vuoksi. Osa bussiliikenteestä saadaan kuitenkin liikkeelle.

– Olemme pyrkineet priorisoimaan tiettyjä linjoja, jotka palvelisivat matkustajia mahdollisimman hyvin, mutta operatiivisista syistä se ei välttämättä ole mahdollista kaikkia näitä toteuttaa, Helsingin seudun liikenteen (HSL) ryhmäpäällikkö Ville Uusi-Rauva sanoo.

Mielenilmaus aiheuttaa häiriöitä myös muualla Suomessa, kuten Turussa, Tampereella ja Jyväskylässä. Paikkakuntien omat joukkoliikennesivustot kertovat, että miten ja missä linja-autot liikennöivät.

– HSL tiedottaa nettisivuillaan sitä mukaa kun saa tiedon siitä, missä busseja liikkuu, Uusi-Rauva kertoo.

Pelkästään pääkaupunkiseudulla mielenilmauksen vaikutukset ovat massiiviset. HSL:n liikennevälineissä tehdään yli miljoona matkaa päivässä. HSL:n arvion mukaan mielenilmaus vaikuttaa noin 400 000 ihmisen arkeen. Lähijunaliikenne toimii kuitenkin normaalisti, mikäli sää ei junaliikennettä sotke.

– Mikäli on mahdollista päästä junaradan varteen kannattaa käyttää junaa, mutta muuten kannattaa kävellä tai pyöräillä, vaikka olot ovat vähän haastavat. Ja sitten kannattaa järjestää kimppakyytejä naapureiden, työkavereiden ja tuttavien kanssa, Uusi-Rauva opastaa.

HSL korvaa kausilippulaisille yhden päivän. Lakon kustannusvaikutuksia ei kuitenkaan pystytä vielä arvioimaan.

– Ohjeet löytyvät meidän verkkosivuiltamme, Uusi-Rauva kertoo.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.