Mainos

Liikennevirasto: Tiistaina ruuhkat voivat yltyä todella pahoiksi pk-seudulla – "junat eivät ole mitenkään korvattavissa busseilla"

2:07

Pääkaupunkiseudulla sadat tuhannet ihmiset joutuvat miettimään matkustamisensa uusiksi, jos Veturimiesten liiton mielenilmaus pysäyttää junaliikenteen maanantaina kello 18 alkaen.

Alueen joukkoliikenteen järjestämisestä vastaava Helsingin seudun liikenne (HSL) selvittää parhaillaan, millaisia lisäjärjestelyitä se voi työnseisauksen ajaksi tehdä. Täysin junaliikennettä ei kuitenkaan pystytä sen mukaan millään korvaamaan.

– Junat kuljettavat niin isoja määriä ihmisiä, että ei ole mitenkään ajateltavissa, että se korvattaisiin esimerkiksi bussiliikenteellä, HSL:n viestintä- ja markkinointipäällikkö Sari Kotikangas toteaa STT:lle.

HSL:n mukaan lähijunia käyttää vuorokaudessa noin 200 000 matkustajaa. Varsinkin ruuhka-ajat tulevat olemaan Kotikankaan mukaan ongelmallisia.

– Emme pysty lupaamaan mitään massiivista korvaavaa liikennettä, yksinkertaisesti siitä syystä, että ruuhka-aikana arkipäivinä lähes koko bussikalusto ja kuljettajat ajavat jo muuta liikennettä.

– Ei ole mitään sellaista varastoa, mistä se kivuitta otetaan.

Lentokentälle järjestetään opastusta koko päiväksi

Toinen ongelmapaikka on todennäköisesti lentokenttäliikenne, joka on nojannut nyt hyvin vahvasti Pisararadan juniin. Kotikankaan mukaan HSL aikoo järjestää lentokentälle mahdollisen lakon takia opastusta matkustajille koko tiistain ajaksi.

– Tässä tapauksessa suosittelemme käyttämään myös Finnairin busseja ja meidän täydentäviä linjojamme.

Lähijunia normaalisti käyttävien kannattaa Kotikankaan mukaan suunnitella korvaavia bussireittejä työnseisauksen ajaksi jo etukäteen.

– Jos on mahdollisuus, niin suosittelemme miettimään myös etätöitä, kimppakyytejä ja sään salliessa pyöräilyä.

HSL tiedottaa pääkaupunkiseudun liikenteen korvaavista järjestelyistä lisää todennäköisesti huomenna.

Veturimiesten liiton mielenilmaus on pysäyttämässä kaikki VR:n ja HSL:n lähijunat sekä VR:n kauko- ja tavarajunat. Lakon on määrä päättyä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. 

9:19

2:51

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.