Konduktöörilakko täyttää tänään bussit – Matkahuolto varautunut: "Kaikki halukkaat mahtuvat"

Konduktöörien lakko pysäytti kaukoliikenteen 0:35

Lakko kaukojunaliikenteessä on kasvattanut päivän linja-autoliikenteen myyntiä noin puolella, arvioi Matkahuollon liiketoimintapäällikkö Jukka Ylitalo MTV Uutisille.

– Tämä on ennakkotieto normaaliin torstaipäivään verrattuna. Väkeä on paljon busseissa tällä hetkellä, Ylitalo kertoo.

Ylitalon mukaan bussiyrittäjät ovat varautuneet tilanteeseen hyvin, ja päivälle on lisätty kymmeniä vuoroja ruuhkan taltuttamiseksi. Kaikki halukkaat mahtuvat busseihin, Ylitalo lupaa.

– Sitä mukaan laitetaan autoja liikenteeseen kun bussit täyttyy. Näkyy, että yrittäjät ovat talkoissa mukana.

Linja-autoihin pääsee ilman ennakkolippua, joskin sen hankkiminen netistä tai asemalta on suositeltavaa.

– Pystymme niin ennakoimaan paremmin, paljonko väkeä tulee busseihin ja yrittäjät voivat laittaa lisävuoroja sen mukaan.

VR:n konduktöörit aloittivat aamukolmelta vuorokauden mittaisen työnseisauksen. Lakko vaikuttaa laajasti kaukojunaliikenteeseen mutta ei koske pääkaupunkiseudun lähijunaliikennettä, yöjunia eikä Pietarin ja Moskovan junayhteyksiä. 

VR kehottaa matkustajia seuraamaan liikennetietoja yhtiön nettisivuilta sekä Twitteristä ja Facebookista.

Helsingin seudun liikenne (HSL) on varoittanut, että mielenilmaus aiheuttaa ruuhkaa varsinkin R- ja Z-junissa. Matkustajien kannattaa mahdollisuuksien mukaan suosia muita junavuoroja.

VR ilmoitti eilen, että irtisanoo yt-neuvotteluidensa toisen vaiheen päätteeksi enintään 214 henkilöä. Lisäksi VR muuttaa monien työsuhteiden ehtoja.

VR:n konduktöörien lakko pysäyttää kaukojunaliikenteen 1:46

Lue myös:

    Uusimmat