Mainos

Suurlähettilään paikkansa menettävä Viinanen: "Syytös lähentelystä on loukkaava valhe"

Suomen Ruotsin-suurlähettiläs Jarmo Viinanen pitää ministeriön menettelyä häntä koskevan asian käsittelyssä kohtuuttomana. Hänen mielestään ministeriö ei ole yksilöidysti perustellut päätöstä kutsua hänet kotiin. Viinanen kokee oikeusturvaansa loukatun.

– Minulle ei ole missään vaiheessa yksilöity, mitä olisin tehnyt niin, että toimintaedellytykseni olisivat heikentyneet. Minä en tiedä, mitä minä olen tehnyt väärin, Viinanen sanoo MTV Uutisille.

2:03

Viinanen huomauttaa, että viime kädessä asiasta tekee päätöksen presidentti, joka on nyt toisella mantereella.

– Ei nyt kannata hypätä asioiden edelle. Katsotaan nyt päivä kerrallaan ja asia kerrallaan ja katsotaan, onko tässä nyt mitään tehtävissä.

Viinanen kieltää yksiselitteisesti kaikki syytökset seksuaalisesta ahdistelusta. Viinasen mukaan häntä ei ole missään vaiheessa sellaisesta epäilty.

Viinasen mukaan selvityksessä on laaja kirjo erilaisia väitteitä.

– Siellä on yksilöimättömiä väitteitä erilaisisita asioista. Se on niin laaja kirjo, että sitä on oikeastaan aika mahdoton käydä läpi.

– Suurin osa on yksilöimättömiä, kuulopuheisiin perustuvia väitteitä ja mielipiteitä.

"Puhuttava ministerin kanssa"

Viinanen sanoo STT:lle, että tarkastuskertomuksessa on ainoastaan yksi konkreettinen syytös. Se koskee työtoverin lähentelyä.

– Syytös lähentelystä on loukkaava valhe. Yksi henkilö väittää minun lähennelleen kolmatta henkilöä, jota ei väitteessä yksilöidä.

Viinanen ei suostu arvioimaan, minkä takia ministeriöstä ei ole kerrottu yksityiskohtaisia perusteluita häntä koskevalle prosessille.

– Minun pitää varmasti puhua ministerin kanssa siitä, mitkä ovat hänen päätöksensä perusteet. Virkamiehiltä en ole saanut yksityiskohtaisia perusteluita heidän näkemykselleen.

Ruotsin ulkoministerin esikunnasta kerrottiin alkuillasta STT:lle, että heillä ei ole kommentoitavaa Viinasen tapaukseen.

Suomen ulkoministeriö teki sisäisen tarkastuksen, jossa tutkittiin muun muassa Viinasen johtamista ja Tukholman-suurlähetystön työhyvinvointia. Tarkastus tehtiin, koska Viinasta oli syytetty sopimattomasta käytöksestä.

Ministeriö ei ole julkistanut selvitystä, mutta ulkoministeri Timo Soinin mukaan Viinasen toimintaedellytykset ovat huonontuneet siinä määrin, että hän esittää tämän kutsumista Helsinkiin.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.