Mainos

Suurlähettiläät huolissaan Thaimaan turvallisuudesta

Useat suurlähettiläät ovat ilmaisseet huolensa Thaimaan lentokenttien turvallisuudesta. Lähettiläät kehottavat hallitusta kohentamaan turvatoimia niin, että äskettäisten mielenosoitusten tapaiset tilanteet voidaan välttää.

Yhdysvaltain, EU:n, Australian, Kanadan, Japanin ja Etelä-Korean suurlähettiläiden mukaan jotain kertoo se, miten helposti kirjava mielenosoittajajoukko otti Bangkokin kaksi kenttää hallintaansa. Lähettiläät myös vetosivat yhteisessä lausunnossaan Thaimaan poliittisen kriisin osapuoliin, jotta lentokenttävaltauksia ei tapahtuisi jatkossa.

Lentokenttäviranomaisten mukaan Bangkokin kansainvälisen lentokentän on määrä palata arkeen perjantaina aamukuudelta Suomen aikaa. Tällöin lentojen pitäisi sujua normaaliin tapaan.

Reutersin haastattelemat lentoyhtiöiden edustajat ovat erittäin tyytymättömiä siihen, miten selkkaus hoidettiin ja miten nopeasti lennot nyt yritetään saada vauhtiin. Kukaan ei halunnut kommentoida asiaa nimellään.

- Meillä on valtavat paineet avata kenttä, yksi edustaja sanoi viitaten viranomaisiin, Bangkokiin juuttuneisiin matkustajiin ja turismiteollisuuteen. Turvallisuushuolet sivuutetaan hänen mukaansa kokonaan.

Ensimmäinen Finnairin lento Bangkokiin lähtee matkaan hieman ennen puoltayötä. Lennolla matkusaa runsaat 200 asiakasta. Matkan odotetaan sujuvan normaalisti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.