Mainos

Suuri mielenosoitus Arroyoa vastaan Filippiineillä

Presidentti Gloria Arroyoa syytetään korruptiosta ja vaalivilpistä maaliskuun 2004 presidentinvaaleissa.

Noin 40 000 ihmistä kokoontui Filippiinien pääkaupungin Manilan kaduille osoittamaan mieltään presidentti Gloria Arroyoa vastaan, kertoo poliisi.

Mielenosoittajat vaativat väärinkäytöksistä syytettyä Arroyoa eroamaan. Poliisi sulki katuja estääkseen mielenosoittajajoukkoa pääsemästä kongressin rakennukseen.

Noin 6 000 mellakkapoliisia ja tuhansia sotilaita valvoi mielenosoitusta.

Manilassa järjestettiin sen sijaan Arroyoa tukeva mielenosoitus. Siihen osallistui 15 000 ihmistä, kun tukimielenosoitukset vielä heinäkuun puolivälissä keräsivät 120 000 ihmistä.

Filippiinien oppositio teki aiemmin päivällä parlamentille hakemuksen Arroyon asettamiseksi virkasyytteeseen. Arroyoa syytetään korruptiosta ja vaalivilpistä maaliskuun 2004 presidentinvaaleissa. Syytös tarvitsee tuekseen kolmanneksen parlamentin 236 jäsenen äänistä ennen kuin se menee ylemmän huoneen käsiteltäväksi.

Arroy: Poliittista järjestelmää muutettava

Arroyo on toistuvasti kieltänyt syyllistyneensä väärinkäytöksiin. Vuosittain pitämässään puheessa kansankunnan tilasta Arroyo ei kuitenkaan puuttunut häntä uhkaavaan virkarikossyytteeseen.

Televisiossa ja radiossa välitetyssä puheessaan hän sanoi Filippiinien nykyisen poliittisen järjestelmän olevan kehityksen este.

-Järjestelmää on muutettava perusteellisesti, mitä pikemmin sen parempi.

Arroyo viittasi vain epäsuorasti kriisiin, joka on jo johtanut kymmenkunnan ministerin ja huippuvirkamiehen eroon. Presidentti vetosi kansallisen yhtenäisyyden puolesta ja vaati hänen aloittamiensa taloudellisten uudistusten vauhdittamista.

Arroyo on joutunut yhä pahenevaan poliittiseen kriisin, kun julkisuuteen tuli ääninauha, jolla Arroyolta kuulostava nainen kehottaa vaaliviranomaista varmistamaan hänen vaalivoittonsa.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.