"Suurenmoinen Kimi Räikkönen" loistaa F1-sarjan arvioissa – Alfa Romeo -kuski jo Valtteri Bottaksen kannassa

Kimi Räikkönen nosti osakkeitaan F1-sarjan kuljettajarankingissa ennen käynnissä olevaa kesätaukoa. 

Viisi asiantuntijaa arvostelee kuljettajien ajosuoritukset kouluarvosanoin jokaisen GP:n jälkeen F1-sarjan verkkosivuilla. Maksimipistemäärä on 50, ja kisakohtaisista saldoista muodostuu kauden keskiarvo, jonka perusteella kuskit isketään järjestykseen. 

Unkarin GP:n jälkeen johdossa on Red Bullin Max Verstappen (keskiarvo 46 pistettä) ennen Mercedeksen Lewis Hamiltonia (43,5). Kärkikolmikon täydentää McLarenin Carlos Sainz

Mercedeksen Valtteri Bottas on pelkät ajosuoritukset huomioivassa rankingissa kuudentena. Hän putosi Unkarin GP:n jälkeen kaksi sijaa keskiarvon ollessa nyt 38,8. Bottaksen kaksi viimeistä kisaa ennen kesätaukoa sujui huonosti, mikä näkyy arvosanoissa. 

Alfa Romeon Kimi Räikkönen ajoi puolestaan loistavasti ennen lomaa. Hän nousi Unkarin jälkeen sijan ja on rankingissa kahdeksantena, vain 0,2 pistettä huonommalla keskiarvolla kuin Bottas. 

– Tämä veteraani on arvokas voimavara Alfa Romeolle, ja hän voi olla ratkaiseva tekijä tallin tulevaisuuden menestyksessä. Kauden keskiarvo on jo lähellä 40 pistettä, mikä osoittaa sen, kuinka suurenmoinen Räikkönen on ollut viimeisten viiden kisan ajan. Hän on ottanut MM-pisteitä neljässä niistä, arviossa todetaan. 

F1-sarja palaa kesätauolta ensi viikolla Belgiassa.  

Lue myös:

    Uusimmat