Kimi Räikkösen alkukausi arvostettiin korkealle – "Osoitus siitä, että F1-uran päättyminen on vielä kaukana"

Kimi Räikkösen suoritukset F1-alkukaudella keräävät ylistystä brittimedia Sky Sportsilta. 

Alfa Romeon suomalaiskuljettaja on 12 osakilpailun jälkeen MM-sarjassa kahdeksantena. Räikkönen keräsi kesätaukoon mennessä 31 pistettä tallitoverinsa Antonio Giovinazzin yhtä pinnaa vastaan. 

Sky Sportsin F1-selostaja David Croft nostaa esiin varsinkin Räikkösen ajamat kahdeksan pistesijaa. Suomalainen on Croftin tekemässä alkukauden kuskirankingissa sijalla viisi.  

– Esimerkiksi Bakun 10. sija varikolta starttaamisen jälkeen on osoitus siitä, että Kimi Räikkösen F1-uran päättyminen on vielä kaukana, Croft kirjoittaa

– Siirtyminen Alfalle näyttää sytyttäneen F1-maailmanmestarin radan ulkopuolella. Tavoitteitaan muuttaneen Räikkösen hymy kisapäivinä kertoo selvästi miehestä, joka on tajunnut, että sijoitustaistelusta voi nauttia aina, käytiin se sitten pistesijasta tai palkintosijasta. 

Croftin mielestä suomalainen oli epäonninen, kun hän menetti Ferrari-paikkansa viime kauden jälkeen. 

– On silti hieno nähdä hänen lahjakkuuttaan sunnuntaisin, uudessa tiimissä, selostaja päättää. 

Rankingin kärjessä on loistokauden Red Bullilla ajanut Max Verstappen ennen MM-sarjaa ylivoimaisesti johtavaa Mercedeksen Lewis Hamiltonia. McLarenin Carlos Sainz ja Williamsin George Russell saivat Croftin listauksessa sijat 3-4. 

Jutun otsikkoa muokattu klo 10.18. 

Lue myös:

    Uusimmat