Valtteri Bottaksesta hätkähdyttävä fakta – kovalla kädellä rangaistu suomalainen jättänyt Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin kauas taakse

Tilastot osoittavat, että Valtteri Bottas on ollut F1-sarjan paras kuljettaja sen jälkeen, kun Mercedes tiedotti tallin ja suomalaiskuskin yhteistyön päättymisestä tähän kauteen

Bottas ajaa Mercedeksellä viidettä ja viimeistä kauttaan. Hän on ajanut Lewis Hamiltonin rinnalla tallilleen äärimmäisen tärkeitä pisteitä ja napannut kymmenen osakilpailuvoittoa, mutta brittimestarin haastaminen kuljettajien MM-taistossa on osoittautunut liian suureksi haasteeksi. 

Ensi kaudella Bottas jatkaa uraansa Alfa Romeolla, mikä on kokeneelle suomalaiselle uusi haaste vahvassa ykköskuljettajan roolissa.

Bottas onkin kommentoinut tulevaa pestiään vapautuneena, ja tuo olotila näyttää tarttuneen myös Bottaksen otteisiin loppukauden kisoissa Mercedeksellä. 

F1-sarjassa on kilpailtu Mercedeksen Bottas-ilmoituksen jälkeen Italissa, Venäjällä ja Turkissa. Suomalainen on haalinut noista kisoista kaikkiaan 54 pistettä, jotka koostuvat Italian 3. sijasta (lisäksi kolme pistettä sprinttikisan voitosta), Venäjän 5. sijasta sekä Turkin GP:n voitosta (lisäpiste kisan nopeimmasta kierroksesta).  

Juttu jatkuu tilaston alla. 

F1-kuskien MM-pisteet kolmesta viime kisasta:

Kuljettaja

Talli

Italia

Venäjä

Turkki

Yhteensä

Valtteri Bottas

Mercedes

18

10

26

54

Daniel Ricciardo

McLaren

27

12

-

39

Max Verstappen

Red Bull

2

18

18

38

Lewis Hamilton

Mercedes

-

25

10

35

Lando Norris

McLaren

18

7

6

31

Sergio Perez

Red Bull

10

2

15

27

Carlos Sainz

Ferrari

8

15

4

27

Charles Leclerc

Ferrari

12

-

12

24

Yksi huomionarvoinen seikka tilastossa on vertailu Red Bullin Sergio Pereziin, sillä tallien "kakkoskuskien" keskinäinen taistelu voi olla hyvin ratkaiseva valmistajien MM-sarjassa. Siinä Mercedes johtaa Red Bullia 36 pisteellä. Bottas on ajanut kolmesta kisasta tuplamäärän pinnoja meksikolaiseen nähden.   

Bottaksen suorituksen arvoa nostaa entisestään se, että hän on saanut kyseisten kolmen kisan aikana kärkikuskeista selvästi eniten moottoripäivityksistä johtuvia lähtöruuturangaistuksia.

Juttu jatkuu videon alla. 

Kolmen kisan mittaisen jakson toinen täydellinen suoritus Italian GP:n jatkoksi tuli Turkissa. Bottas ajoi paalulta ylivoimaiseen voittoon ja nappasi vielä nopeimman kierroksen nimiinsä

Kausi jatkuu ensi viikolla Yhdysvalloissa. Jäljellä on vielä kuusi osakilpailua, ja Bottas on vahvasti kiinni MM-sarjan kolmospaikassa. 

Lue myös:

    Uusimmat