Suunnittelija Mert Otsamo: Tällaista on muotinäytöksen kulisseissa

Muotitietoinen-sarjan viimeisessä jaksossa Maria Veitola pääsee seuraamaan suunittelija Mert Otsamon muotinäytöstä. Tutustu kulisseihin!

Muotitietoinen-sarjan kymmenennessä jaksossa Maria Veitola vierailee muotisuunnittelija Mert Otsamon ja tämän työtiimin luona Vanhalla Ylioppilastalolla, kun Army of generation -malliston julkistamistilaisuuden alkuun on kaksi tuntia. Veitola bongaa ihmispaljouden keskeltä Otsamon ja pyytää tätä esittelemään tiiminsä. Mitä backstagella on meneillään?

– Jäljellä on viimeisiä vöiden vetoketjuja eli asusteisiin kiinnityksiä ja helman kääntämistä – aika yksinkertaisia asioita, Otsamo kertoo. Kenkien teippauspisteeltä löytyy Kaarina K:n kenkiä, joka kertoo, että kengät on valittu tarkoin mallistoon sopiviksi.

Muovi malliston materiaalina

Malliston materiaaleista löytyy PVC-muovia, joka on ollut jo pitkään Otsamon suosikkimateriaaleja.

– Joskus minua kritisoitiin PVC:n käytöstä. Se on ehkä jollain tavalla provosoivaa ja yhdistetään monesti prostituoituihin. Rakastan materiaalien kontrastia.

Suosikikseen Otsamo nostaa mustan iltapuvun, jonka etumuksessa on kultainen kirjailu.

– Tämä on näytöksen ainoa iltapuku. Tämä mallisto on ensimmäinen, joka menee tuotantoon. Sen takia olen paininut pääni sisällä – haluan mahdollistaa sen, että suurin osa näistä vaatteista pystytään tuottamaan.

Meikkitaiteiljia luo draamaa

Toinen tiimi tehtailee malleille näyttäviä kynsiä.

– 3D-kynnet ovat lähteneet Mertin ideasta. Ne ovat kuin simpukat, kynsitiimistä kuvaillaan.

Ideat näytöksen meikkiin ovat syntyneet yhdessä meikkitaiteilija Piia Hiltusenkanssa.

– Luvassa on hyvin dramaattista meikkiä. Kaikille malleille tulee vaalennetut kulmakarvat ja kissamainen silmämeikki, alapainotteinen luomivarjostus. Huulet tulevat olemaan siitä erikoiset, että amorinkaari pyöristetään kokonaan. Suusta tulee kuin ympyrä, Hiltunen kertoo.

Koreografi Anneli Kanninen on suunnitellut mallien sisääntulon ja opastanut kävelyssä, kampauksista vastaa hiusstylisti Tom Wennerstrand.

– Tämä on upea armeijani, alansa huippuosaajat. Yhdessä olemme voimakkaampia kuin yksilöinä, Otsamo summaa.

Katso millaista näytöksen takahuoneessa on:

Inspiroidu lisää:

Teksti ja kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja