Suudelman seuraukset järkyttivät brittimiestä – haastoi treffikumppaninsa oikeuteen

Brittiläinen personal trainer on haastanut treffikumppaninsa oikeuteen saatuaan tältä  "loppuelämän viruksen".

Brittimies Martin Conway, 45, kertoo "traumatisoituneensa" saatuaan herpesviruksen Jovanna Lovelacena tuntemaltaan naiselta, jota suuteli treffeillä, kertoo News.com.au.

Mies vaatii naiselta reilua 136 000 puntaa eli noin 152 000 euroa. Martinin mukaan Jovanna ei kertonut, että hänellä oli huulessaan herpes simplex -virus, vaikka tällä olisi ollut "moraalinen ja eettinen ja laillinen velvollisuus" varoittaa miestä ennen suudelmaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Herpes simplex -virus jaetaan kahteen tyyppiin sen mukaan, esiintyykö se ylä- vai alapäässä. Vapautuneiden seksitapojen vuoksi huuliherpestä (HSV-1) saattaa kuitenkin löytyä genitaalialueelta ja sukupuoliherpestä (HSV-2) kasvoilta. Mahdolliset oireet voivat kestää jopa kymmenen päivää, mutta virus on elimistössä ikuisesti ja voi oireilla koska tahansa. Koska virus on kuitenkin usein oireeton, suurin osa ihmisistä kantaa – ja tartuttaa – sitä tietämättään.

Kohtalotovereita Martinilla riittää, sillä Maailman terveysjärjestö WHO on arvioinut, että jopa kaksi kolmasosaa maailman alle 50-vuotiaasta väestöstä kantaa herpes-virusta. Miehen voikin kenties olla vaikea todistaa, että virus tarttui juuri Jovannalta.

"Minua suudeltiin"

Martinille hetki, jolloin hän sai kuulla kantavansa virusta, oli järkyttävä.

– Olin järkyttynyt, vihainen ja hyvin hämmentynyt, mies kertoo The Sunille.

Martin kertoo halunneensa oikeutta, joten hän päätti nostaa kanteen treffikumppaniaan vastaan. Miehen mielestä Jovannan, jonka hän tapasi treffisivustolla viime vuoden heinäkuussa, olisi pitänyt varoittaa häntä herpeksestä.

Mies huomauttaa, ettei ottanut riskejä vastaan vapaaehtoisesti.

– Minua suudeltiin.

Treffikumppani pitää vaatimusta perusteettomana

Muutama päivä treffeistä Martin alkoi saada flunssan tyyppisiä oireita sekä haavaumia suuhunsa. Mies kertoo diagnoosista järkyttyneensä hylänneensä jo unelma-ammattinsa lakimiehenä, sillä tapauksen jälkeen hän väittää olevansa liian pelokas poistumaan kotoaankaan.

Lontoossa asuva mies kertoo, ettei voi enää mennä pyöräilemäänkään, sillä hän pelkää, että lämpö ja stressi saavat viruksen oireilemaan. Vaatimaansa summaa hän perustelee muub muassa sillä, että joutuu käymään terapiassa 79 ikävuoteen asti. Lisäksi hän kertoo menettävänsä tuloja.

Miehen treffikumppani ei vaateita kuitenkaan purematta niele, ja naisen asianajajat tyrmäävätkin kanteen "perusteettomana ja kiusallisena". Lakitiimin mukaan miehellä ei yksinkertaisesti ole minkäänlaisia perusteita vaatimukselleen.

Tapausta käsitellään oikeudessa myöhemmin tänä vuonna.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat