Mainos

Suu Kyin kannattajat haltioituivat idolinsa vapauttamisesta - katso koskettava video

Myanmarin oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin vapautuminen kotiarestista tapahtui tänään suuren väkijoukon silmien alla. Suu Kyin faneille päivä oli odotettu. Lopulta odotus palkittiin, kun hymyilevä Suu Kyi tuli esiin. Kannustushuudot ja aplodit raikuivat.

Paikalla olleet tuhannet kannattajat itkivät ilosta, kun Nobel-palkittu sankaritar vapautui Myanmarin sotilasjuntan asettamasta seitsemän vuoden kotiarestista. Ihmiset, toisilleen tuntemattomatkin, halailivat toisiaan ja huusivat: "Terveyttä Suu Kyille!".

Suu Kyi näytti onnelliselta ja terveeltä astuessaan ulos päivänvaloon. Kamerakännykät olivat kovassa käytössä, kun jokainen halusi ikuistaa Suu Kyin ikimuistoisen vapautushetken.

Monet paikalla olleet uskoivat, että Suu Kyin vapauttaminen merkitsee sitä, että Myanmarkin voisi tulevaisuudessa olla demokraattinen valtio.

Suu Kyin avoin kannatus onkin hyvin harvinaista maassa, joko on ollut sotilasjuntan hallinnassa jo lähes puoli vuosisataa. Poliittiset erimielisyydet on usein ratkaistu brutaaleilla armeijan väliintuloilla sekä pitkillä vankeusrangaistuksilla.

(MTV3 - AFP)

Lue myös:

sekä:

Katso video Suu Kyin saapumisesta vapauteen:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.