Mainos

Susiluoto perää Karjala-keskustelua

Ulkoministeriön erikoistutkija Ilmari Susiluoto peräänkuuluttaa poliitikoilta rohkeutta Karjalan palauttamiskeskusteluun. Susiluodon mielestä keskustelu Karjalan palauttamisesta on viimeinen suomettumisen linnake, josta on vaiettu vuosikymmeniä.

Erikoistutkija Ilmari Susiluoto katsoo, että presidentti Martti Ahtisaari viimeisellä Moskovan vierailullaan poikkeuksellisen rohkeasti avasi foorumin vapaalle keskustelulle Karjalan palauttamisesta. Susiluoto esitelmöi Karjalan kysymyksestä Uudenmaan Karjalaisseurojen järjestämässä tilaisuudessa Loviisassa.

Susiluodon mielestä keskustelu Karjalan palauttamisesta keskustelu on viimeinen suomettumisen linnake. Siitä on vaiettu vuosikymmeniä ja sen kimppuun on päästy vasta aivan viime aikoina. Susiluodon tulkinnan mukaan, yllättävää kyllä, Venäjän kautta. -Se, että Karjala-kysymys nousi esiin Venäjän tiedotusvälineissä, eikä "pupula-suomessa", siis jänishousujen luvatussa maassa, kuvaa nykymaailmamme paradokseja. Suomessahan ei vuosikymmeniin ole ollut merkittäviä puolueita, joiden ohjelmassa Karjalan kysymys olisi ollut mitenkään näyttävästi esillä, rokottaa Susiluoto.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.