Mainos

Susilaumojen määrä lisääntyi

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen arvion mukaan Suomessa on nyt noin 29-41 susilaumaa. Näistä viidestä kahdeksaan on yhteisiä laumoja Venäjän kanssa. Helmikuussa ennen lisääntymiskautta arvio oli 24 laumaa, joista rajalaumoja oli kahdeksan.  

Länsi-Suomen alueella on arvion mukaan syntynyt 10-14 susipentuetta. Laumat sijaitsevat Satakunnassa (1), Varsinais-Suomessa (2), Pohjois-Hämeessä (2), Keski-Suomessa (1), Pohjanmaalla (3-5) ja Oulun alueella (2-3).  

Itä-Suomen alueella on todennäköisesti syntynyt 18-24 pentuetta. Kannanhoitoalueen laumat ovat Pohjois-Savossa (3-4), Kainuussa (8-9), Pohjois-Karjalassa (6-10) ja Etelä-Savossa (1). Kainuun ja Pohjois-Karjalan laumoista 4-7 elää Suomen ja Venäjän rajan tuntumassa, ja ne ovat osan ajasta Venäjän puolella.  

Poronhoitoalueella on tehty havaintoja 1-3 laumasta, jotka liikkuvat alueen eteläisellä rajalla Kainuussa. Poronhoitoalueella on lisäksi yksin liikkuvia susia.  

Uusi arvio perustuu petoyhdyshenkilöiden kirjaamiin havaintotietoihin. Havaintoja kertyy sulan maan aikana vähäisesti, mikä hankaloittaa laumojen määrän arvioimista. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tarkempi, lumipeitteen aikana tehtäviin maastohavaintoihin perustuva arvio susikannan koosta annetaan alkuvuodesta.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.