Mainos

Susi ei lähtenyt pihapiiristä – päätettiin lopettaa

Joensuun Tuupovaarassa lopetettiin puoliltaöin susi, jota ei saatu hätistettyä pois pihapiiristä.

Susi oli viettänyt koko päivän Tuupovaaran Hoilolassa maaten metsänreunassa. Paikassa on useita maatiloja. Illalla susi alkoi lähestyä pihapiirin karja-aitauksessa olevia lehmiä. Tilalle oli soitettu suurriistan virka-apu eli metsästäjä, joka yritti häätää sutta asukkaiden kanssa.

– Sutta oli yritetty häätää ja hätistellä, mutta se ei ollut reagoinut mitenkään ihmiseen. Lähimmillään susi oli tullut vain muutaman metrin päähän karjasta, vaikka välissä oli metsästäjäkin, ylikomisario Vesa Kostamo kertoo.

Kun susi ei yrityksistä huolimatta poistunut pihapiiristä, metsästäjä lopetti sen. Päällisin puolin arvioituna susi näytti hyväkuntoiselta.

– Nyt susi päätyy riista- ja kalatalouden tutkimuslaitokseen tutkittavaksi. Ei ole sudelle normaalia käytöstä, että se ei ollenkaan pelkää ihmistä, Kostamo kertoo.

Susi liikkui yksin, sen lähistöllä ei havaittu laumaa.

Paikalliselle poliisille sudet eivät ole mikään harvinainen hälytyksen aihe. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen susi, joka tänä vuonna jouduttiin lopettamaan karjan suojelemiseksi.

– Lieksassa oli keväällä vastaavan kaltainen tapaus, mutta siellä susi ehti sitten hävitä omille teilleen, Kostamo kertoo.

Maatilan asukkaiden mukaan yöllä lopetettu susi oli jo pitkään liikuskellut itsekseen samalla paikalla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.