Surullista vai hauskaa? Vauva luulee nimensä olevan ”Alexa” – vanhempia parjataan: "Näin voi todella tapahtua"

9:58
Videolla pohditaan, millainen on sopiva nimi lapselle.

Muiden muassa Good Morning America -sivuston jakama viraalivideo nimestään sekaisin olevasta taaperosta on herättänyt sosiaalisessa mediassa naurua enemmän kiukkua.

Alexa on Amazon.com-yhtiön kehittämä ja julkaisema virtuaaliavustaja, joka osaa esimerkiksi vastata käyttäjänsä esittämiin kysymyksiin, kertoa urheilutuloksia ja käynnistää musiikin toiston. Amazon Alexa aktivoituu, kun sille sanoo ”Alexa”.

Nyt yhdysvaltalaismedioissa leviää video, jonka perusteella voisi ajatella, että Caroline-tytön nimi puolestaan vaihdettaisiin Alexaksi. Caroline nimittäin "aktivoituu" kuullessaan sanan Alexa.

Caroline ei tunnista omaa nimeään

Yhdysvaltalaismedioiden jakamalla videolla näytetään, kuinka seitsenkuukautinen Caroline-tyttö ei reagoi mitenkään, kun häntä kutsutaan nimellään. Sen sijaan taaperon huomion saa kiinnittymään, kun lasta kutsuu Alexaksi.

Mediatietojen mukaan pikkulapsen vanhemmat ovat käyttäneet virtuaaliavustajaa niin paljon, että Caroline luulee Alexan olevan oma nimensä.


Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Facebookissa suututtiin vanhemmille

Vaikka Facebookissa leviävän videon on kenties alun perin tarkoitettu olevan hauska ja suloinen, monen on ollut vaikea löytää pätkästä huumoria.

– Tämä saa minut vihaiseksi ja tuntemaan surua tätä pientä tyttöä kohtaan. Kenties hänen vanhempiensa pitäisi olla enemmän vuorovaikutuksessa Carolinen kuin Alexan kanssa, Elizabeth Drane kirjoittaa Good Morning American  Facebookissa jakaman uutisen yhteydessä.

Moni uutista kommentoinut on samaa mieltä. Videosta saa käsityksen, että vanhempien pitäisi kiinnittää enemmän huomiota tyttäreensä ja vähemmän huomiota teknologiaan.

– Tämä on suloista ja hauskaa, mutta eikö tämän pitäisi myös hieman kauhistuttaa ihmisiä? Olemme uppoutuneet ja ympäröineet itsemme niin suurella määrällä teknologiaa, että näin voi todella tapahtua, Jenny Wright jatkaa.

Osa kommentoijista kuitenkin muistuttaa, ettei vanhempia pitäisi tuomita 45 sekunnin videopätkän perusteella.

Jos Caroline tosiaan kuvittelee olevansa nimeltään Alexa, on somekäyttäjillä vanhemmille simppeli neuvo: muuttakaa vauvan nimi Alexaksi.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja