Mainos

Surullinen kohtalo: Vanhemmat joutuivat todistamaan, kuinka heidän kolme lastaan menehtyivät kotona yksi toisensa jälkeen

Useamman vuoden ajan vanhemmat olivat joutuneet seuraamaan sivusta, kun kuolettava sairaus otti yksi toisensa perään vallan heidän lapsistaan, eikä mikään pystyisi pelastamaan heitä.

Vuosikymmenien ajan läsnä ollut kärsimys ja viimeisten kuukausien sydäntä raastava piina lopullisesta päätöksestä olivat tuoneet Chappellin perheen tähän pisteeseen, jossa he tällä hetkellä olivat. Perheen kolme lasta makasivat keskellä vaaleaa olohuonetta sängyissään rinta rinnan odottamassa kuolemaansa. Vaikka päätös sairaiden lasten kohtalosta oli vanhemmille vaikea, enemmän tuskaa tuotti kuitenkin yritys pitää heidät kiinni elämässä hinnalla millä hyvänsä, kertoo Washington Post.

Perheen kolme lasta, 20-vuotias Christoper, 19-vuotias Elizabeth ja 15-vuotias James ovat sairastaneet jo vuosien ajan armotonta neurologista sairautta, Battenin tautia, joka on pikkuhiljaa vienyt heiltä kyvyn nähdä, liikkua, puhua ja muistaa. Kaikkien lasten kohdalla sairaus diagnosoitiin jo varhaislapsuudessa, Christoperin kohdalla jo kolmevuotiaana.

Battenin tauti johtaa kuolemaan yleensä varhaisella aikuisiällä, ja mitä pidemmälle sairaus eteni, sitä lähemmäksi sairauden vääjäämätön seuraus tuli. Sairaus oli viime kuukausina edennyt jo niin pitkälle, että lapset pysyivät elossa ainoastaan elämää ylläpitävien laitteiden avulla. Vanhempien oli tehtävä vaikea päätös; joko he pitäisivät laitteet käynnissä tai luovuttaisivat.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Eräänä tavallisena torstaina vanhemmat Les ja Celeste Chappel tekivät päätöksensä; he antaisivat lastensa mennä.

Kolme sisarusta, kolme kuolemaa, kolme päivää

Kolme sairaalasänkyä asetettiin perheen olohuoneeseen, jossa lapset saivat vielä kerran kylpeä suurista ikkunoista tulevassa valossa. Voimakkaiden lääkkeiden avulla lasten olo tehtiin mukavaksi. Kun ravintoletkut oli sammutettu, vanhemmat eivät voineet tehdä muuta kuin odottaa.

Perjantaina 14. heinäkuuta, vain tunteja laitteiden sammuttamisen jälkeen, Elizabeth veti viimeisen henkäyksensä. Tyttö, joka ei ollut pienenä rakastanut mitään niin paljon kuin ulkoilua ja prinsessaleikkejä. Päivää myöhemmin silmänsä viimeistä kertaa ummisti James ja viimeisenä, kaksi päivää siskonsa jälkeen, Christoper.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kolme sisarusta, kolme kuolemaa, kolme päivää.

Kolmea sisarusta jäivät kaipaamaan vanhempien lisäksi heidän 10-vuotias pikkuveljensä Samuel, jolle on myös diagnosoitu sama sairaus. Sama kohtalo odottaa siis myös häntä. Sisarukset haudattiin vierekkäin samaan hautaan, jossa odottaa paikka myös pikkuveljelle. 

***

2:29

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.