Mainos

Kuolemansairas poika jaksoi taistella nähdäkseen pikkusiskonsa syntyvän: ”Nyt on minun aikani mennä, ja muuttua hänen suojelusenkelikseen"

Kuolemansairas poika osoitti suunnatonta sinnikkyyttä taistelussa kuolettavaa vihollista, syöpää vastaan. 

Kun yhdeksänvuotiaan Baileyn syövän todettiin levinneen ympäri hänen kehoaan, lääkäreillä ei ollut antaa pojalle kuin päiviä tai viikkoja elinaikaa. Nuori poika ei kuitenkaan uskonut ennusteisiin, vaan päätti vakaasti elää niin pitkään, että ehtisi tapaamaan tulevan pikkusiskona.

Päätös piti. Jouluaattona, pian pikkusiskonsa Millien syntymän jälkeen poika veti viimeisen hengenvetonsa. Hänestä tuli omien sanojensa mukaan pikkusiskonsa suojelusenkeli.

Puolitoista vuotta täynnä toivoa ja pettymyksiä 

Baileyn puolitoista vuotta kestänyt taistelu alkoi kesällä 2016, kun poika alkoi valitella huonoa oloaan. Aluksi oireet tulkittiin tavalliseksi flunssaksi, mutta lopulta pahentuneiden oireiden vuoksi tehdyt verikokeet paljastivat pojan sairastuneen Non-Hodgkinin lymfoomaan, imukudossyöpään. Valitettavasti syöpä oli ehtinyt levitä jo kolmanteen asteeseen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Aluksi hoitojen uskottiin tehonneen toivotulla tavalla, mutta seuraavana pääsiäisenä vanhemmat saivat kuulla huonoja uutisia. Hoidot aloitettiin uudelleen, ja taas seuraavana kesänä tilanteen uskottiin menevän parempaan suuntana. Perhe sai lopullisen tuomion viime elokuun lopulla, kun syövän todettiin levinneen pojan rintaan, keuhkoihin, maksaan ja vatsaan.

Vanhempien mukaan Bailey tiesi kuolevansa ja suhtautui uutisiin hyvin. Enemmän kuin mitään poika kuitenkin toivoi, että hän saisi tavata muutaman kuukauden sisällä syntyvän pikkususkonsa.

– Emme uskoneet hänen kestävän kauaa, mutta hän halusi ehdottomasti tavata Millien, pojan äiti Rachel kertoo pojan hartaasta toiveesta.

Terveys alkoi heiketä toiveen toteutumisen jälkeen

Lääkäreiden ihmetykseksi poika sinnitteli päivästä toiseen, ja vihdoin hänen hartain toiveensa toteutui, kun pikkusisko laskettiin pojan syliin. 

– Hän halasi häntä ja teki kaikkea, mitä isoveljet vain voivat; vaihtoi hänen vaippansa, kylvetti hänet ja lauloi hänelle, äiti kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pian pikkusiskon syntymän jälkeen pojan kunto alkoi kuitenkin heiketä nopeasti. Ennen jouluaattona otettua viimeistä henkäystään poika ehti lausua sanat, jotka koskettivat vanhempia syvästi.

– Haluaisin jäädä, mutta nyt on minun aikani mennä, ja muuttua hänen suojelusenkelikseen, Bailey oli lausunut ennen kuolemaansa.

 ***

6:32

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.