Mainos

Epiduraali jätettiin kiinni 28 tunniksi – kolmen lapsen äiti kuoli

Nuori äiti kuoli vain viikko kolmannen lapsensa syntymän jälkeen epiduraalikatetrista alkunsa saaneeseen tulehdukseen. 

Vain seitsemän päivää synnytyksen ja sairaalaan sapumisen jälkeen Chelean Eatonia, 25, todettiin aivokuolleeksi ja naisen vanhemmat joutuivat tekemään raskaan päätöksen elintoimintoja ylläpitävien koneiden sammuttamisesta. 

Kanadalaisperheen kohdalle sattunut traaginen tapahtuma on jättänyt ilmoille paljon kysymyksiä, joihin he kaipaavat nyt kipeästi vastauksia. 

Naisen tila romahti hetki ennen kotiuttamista

Traaginen tapahtumaketju sai alkunsa lokakuun 30. päivä naisen kirjauduttua sisään sairaalaan käynnistyneen synnytyksen vuoksi. Nainen valitsi epiduraalipuudutuksen, ja vain noin tunti katetrin asentamisen jälkeen pieni poikavauva syntyi maailmaan. Eatonin äidin mukaan katetri oli tarkoitus poistaa muutaman tunnin kuluttua synnytyksestä, mutta kun hän palasi seuraavana päivänä sairaalaan katsomaan tytärtään, katetri oli yhä paikoillaan.

– Hän ei tuntenut oloaan hyväksi ja hänen kipunsa pahenivat koko ajan. Se alkoi levitä hänen hartioistaan selkään ja hänen päänsä tykytti koko ajan, naisen äiti Cynthia kertoo ja lisää, että lääkärit olivat löytäneet naisen elimistöstä infektion, jonka aiheuttajaa ei kuitenkaan oltu vielä saatu selville. 

Toiselle osastolle siirretyn naisen olo näytti kipulääkkeiden ansiosta kohenevan, ja lääkärit uskoivat hänen olevan pian taas jaloillaan. Vain hetki ennen kotiuttamista Eaton löydettiin pyörtyneenä sairaalan lattialta vauva sylissään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vakavan tilansa vuoksi toiseen sairaalaan kiidätetyn naisen todettiin kärsineen aivokalvontulehduksesta ja hoidot aloitettiin välittömästi. Siinä vaiheessa oli kuitenkin jo liian myöhäistä.

– Katsoin, kuinka hän kärsi koko yön. Hän sai kohtauksia kohtausten perään, enkä voinut tehdä mitään hänen puolestaan, Cynthia kertoo järkyttävistä tapahtumista. 

Perhe toivoo, ettei yksikään joutuisi kokemaan samaa

Jatkotutkimuksissa naisen aivoista löydettiin alati pahenevaa turvotusta joka vaurioitti aivoja. Lääkärit joutuivat kertomaan perheelle huonot uutiset; kolmen lapsen äiti ei tulisi enää koskaan kuntoon. Marraskuun viides päivä Eaton todettiin aivokuolleeksi ja seuraavana päivänä hänen elintoimintojaan ylläpitävät koneet sammutettiin.

– Minä ja hänen isänsä päätimme antaa hänen mennä. Se oli vaikein asia, jonka olemme koskaan joutuneet tekemään, naisen äiti kertoo.

Myöhemmin Eatonin kuolinsyyksi selvisi akuutti aivokalvontulehdus, joka oli todennäköisesti saanut alkunsa hänen selkäänsä jätetystä katetrista. Eatonin äiti aikoo ottaa hoitaakseen tyttärensä vanhemmat lapset, kahdeksanvuotiaan Airielen ja yhdeksänvuotiaan Neveahin. Naisen kumppanin vastuulle jää vastasyntyneen pojan kasvattaminen.

– Niin moni unelma ja asia jäi häneltä toteuttamatta, Cynthia suree. 

Tapaus on jättänyt perheelle paljon kysymyksiä, joihin he eivät ole vielä saaneet vastauksia. Miksi katetri jätettiin paikoilleen niin pitkäksi aikaa? Miksi aivokalvontulehduksen oireita ei ryhdytty hoitamaan aikaisemmin? Vaikka perhe ei haluakaan osoitella ketään syyttävällä sormella, he haluavat selvittää mitä heidän tyttärelleen tapahtui, jotta kukaan ei joutuisi tilanteeseen, jossa he nyt ovat.

Lähde: CBC

***

0:40

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.