Mainos

Harvinainen oireyhtymä vei yllättäen perheen molemmat tyttäret: "Hänen sydämensä vain yksinkertaisesti lakkasi lyömästä"

Surun murtama perhe menetti kaksi teini-ikäistä tytärtään samaan geneettiseen sairauteen.

Vuonna 2014 16-vuotias Jodie Muir löydettiin kuolleena omasta sängystään. Tytön todettiin kuolleen tuntemattoman syyn aiheuttamaan sydämenpysähdykseen. Nyt kolme vuotta myöhemmin hänen 14-vuotias sisarensa Taylor menehtyi samalla tavoin kuin sisarensa; täysin yllättäen sydämen vain lakattua lyömästä.

– Hänen sydämensä vain yksinkertaisesti lakkasi lyömästä, eikä sairaalahenkilökunta pystynyt tuomaan häntä takaisin elämään, tyttöjen vanhemmat kertovat.

Taylor oli heidän mukaansa täynnä elämää. Hän ei ollut kaunis ainoastaan ulkoisesti vaan myös sisäisesti, ja sai perheen aina nauramaan ja hymyilemään.

– Yhden lapsen menettäminen on musertavaa, mutta kahden lapsen menettäminen on todella julmaa ja sydäntäsärkevää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Molemmat sisäraukset sairastivat harvinaista pitkää QT -oireyhtymää jossa sydämen sähköinen toiminta poikkeaa normaalista. Se voi aiheuttaa rytmihäiriöitä ja johtaa jopa sydämenpysähdykseen. Tämän perheen kohdalla pahin mahdollinen tapahtui peräti kaksi kertaa. 

Tyhjyys ja tuska läsnä nyt ja ikuisesti

Vuonna 2014 poliisit epäilivät kotibileiden jälkeisenä aamuna löydetyn Jodien kuolleen huumeiden yliannostukseen. Poliisi oli jopa antanut tiedotteen, jossa se epäili teinitytön kuolinsyyksi huumeita. 

Vanhemmat saivat tietää huumeepäilystä vasta median jälkeen, mikä aiheutti heissä suurta epätoivoa. Oireyhtymällä oli heidän suvussaan pitkä historia, ja he olivat täysin varmoja siitä, ettei heidän tyttärensä olisi missään tilanteessa koskenutkaan huumeisiin. 

Perheen serkku kuoli kyseiseen oireyhtymään vuonna 2001, ja sisarusten lisäksi myös heidän äitinsä on todettu kärsivän samasta oireyhtymästä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Emme ehkä näe hänen kasvojansa, mutta hän ei tule koskaan olemaan ilman meitä ja me emme tule koskaan olemaan ilman häntä. Hän toi niin paljon iloa elämäämme, perhe kertoi Daily Recordille painajaismaisen tapahtuman jälkeen. 

Tyttären kuolema ja siihen liittyvä poliisitutkinta olivat vanhemmille kova paikka, eivätkä he osanneet lainkaan valmistautua siihen, että he tulisivat menettämään myös toisenkin lapsensa. 

– Sanat eivät riitä kertomaan siitä tuskasta ja tyhjyydestä, jota tunnen nyt ja loppuelämäni menetettyäni molemmat tyttäreni Jodien ja Taylorin elämästäni. Parhaat ystäväni ovat nyt enkeleitäni, äiti Laura McArthur kirjoittaa Facebookissa. 

Lähteet: Mirror, DailyRecord

***

2:29

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.