"Sano äidille hyvästi" – harvinaisesta sairaudesta kärsinyt 6-vuotias poika kuoli äitinsä syliin

6:45

Pitkällisen sairastamisen jälkeen amerikkalaisperheen pieni poika veti viimeiset henkäyksensä New Yorkin Staten Islandilla kodissaan, kertoo Silive.com-uutissivusto.

Millaista on kohdata kuoleva ihminen? Katso vastaus yllä olevalta videolta!

6-vuotiaalla Anthony Capecella oli harvinainen MELAS-sairaus, mitokondrion häiriö, joka vaikuttaa erityisesti aivotoimintaan ja hermojärjestelmään. Sairauteen ei ole olemassa parannuskeinoa tai tehokasta hoitoa.

Anthonyn äiti Danielle kertoo, että pieni poika veti viimeiset henkäyksensä äitinsä sylissä isänsä ja pojan kokoaikaisen lastenhoitajan ympäröimänä viime torstaina.

– Pidin hänen päätään ja sanoin, että se on ok. On ihan ok antaa periksi. Sano äidille hyvästi, Danielle kuvailee.

– Sitten hän katsoi minua ja hellitti.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Legot, videopelit ja tanssiminen lempiasioita

Anthonylla diagnosoitiin harvinainen MELAS-syndrooma kaksi vuotta sitten, kun poika alkoi saada aivoverenkiertohäiriöitä muistuttavia kohtauksia.

Sairaus vie lopulta pienen pojan kyvyn syödä, kävellä ja puhua. Elämänsä viimeiset kuusi kuukautta Anthony oli sängyn omana.

Vanhemmat kuvailevat poikaansa rakastavaksi lapseksi, joka nautti Legoilla leikkimisestä ja videopeleistä. Kun hän pystyi vielä kävelemään, Anthony rakasti tanssimista ja perheen koiran, Maxin, kanssa leikkimistä.

"Hän oli todellinen enkeli"

Vain muutamia päiviä ennen kuolemaansa Anthony joutui sairaalaan vatsavaivojen ja jatkuvan virtsaamisen takia. Siitä sairaus eteni nopeasti.

– Hänen hengityksensä hidastui. Me toimme hänet kotiin sairaalasta ja hänellä oli edelleen vaikeuksia hengittää, Danielle kertoo.

– Hän oli todella heikko. Pystyimme arvaamaan, että sairaus oli vaatinut hänestä viimeiset veronsa. Teimme kaikkemme, jotta voisimme tehdä hänen olonsa niin mukavaksi kuin mahdollista, isä Anthony kertoo.

– Hän oli todellinen enkeli. Haluan vain poikani muiston muistuttavan ihmisiä, kuinka erityistä elämä on ja kunnioittamaan toisia ihmisiä ja lapsianne, isä päättää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja