Mainos

Supo: Tällaiset iskut otettava aina vakavasti

Suomessa suojelupoliisi seuraa tarkasti Norjan tapahtumia.

Mitään viitteitä valmiustason nostamiseen ei kuitenkaan vielä ole, eikä Suomeen kohdistuvasta uhasta tai uhkauksista ole tietoa. Ruotsin poliisi on nostanut hälytystasoa Oslon pommi-iskun takia. Säpo on kuitenkin varovainen kommentoimaan Oslon tapahtumia.

Suojelupoliisin viestintäpäällikön Liinu Lehto-Seljavaaran mukaan tällä hetkellä ei ole mitään viitteitä siitä, että Suomen pitäisi nostaa valmiustasoaan Norjan tapahtumien vuoksi. Jos viitteitä saataisiin, on Supolla valmiudet toimia.

– Tämäntyyppiset iskut ovat aina otettava vakavasti. On erittäin valitettavaa, että tällaista on tapahtunut Norjassa. Jos esimerkiksi ilmenisi, että iskulla olisi yhteyksiä Suomeen, niin saisimme varmasti siitä välittömästi tiedon.

Norjan räjähdys on jo toinen tuhoisa isku Pohjoismaissa. Joulukuussa Ruotsissa Tukholmassa tapahtui kahden räjähdyksen sarja, jossa kuoli itsensä räjäyttänyt mies.

Lehto-Seljavaaran mukaan vielä ei voida sanoa, että turvallisuustilanne Pohjoismaissa olisi radikaalisti heikentynyt.

– Odotamme vielä tarkempia tietoja Norjan tapahtumista. Siellä on viranomaisilla tällä hetkellä kädet täynnä töitä asioiden selvittämisessä. Viikonlopun jälkeen olemme varmasti paljon viisaampia tämänkin teon suhteen, hän arvelee.

Katso Hannu Hallamaan juttu ja suojelupoliisin viestintäpäällikkö Liinu Lehto-Seljavaaran haastattelu (Kymmenen uutiset 22.7.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.