Mainos

Supo: Seuraamme tilannetta

Suojelupoliisi ei ryhdy mihinkään toimenpiteisiin ulkoministeri Ilkka Kanervan (kok.) saamien uhkausten vuoksi. Suposta kuitenkin kerrotaan MTV:n uutisille, että tilannetta seurataan hyvin tiiviisti. Supon viestintäpäällikkö Liinu Lehto-Seljavaara toteaa, että tilannetta punnitaan uudelleen, jos uhkauksia tulee lisää tai ilmenee jotakin muuta tarvetta tutkia asiaa.

Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) kertoo Iltalehdessä joutuneensa uhkailun kohteeksi. Kanerva on saanut tekstiviestikohun alettua jopa tappouhkauksia.

Kanerva ei kerro tarkemmin uhkausten sisällöstä, mutta toivoo niiden loppuvan. Hänen mukaansa kyseessä on vakava asia, sillä uhkaukset ovat laittomia ja oikeudettomia.

Valtioneuvoston kanslian valmiusosasto on tietoinen Kanervan saamista uhkauksista. Osastopäällikkö Hannu Kuikka kertoo uhista vain sen, että niistä on toimintaohjeiden mukaisesti ilmoitettu toimivaltaiselle viranomaiselle eli suojelupoliisille.

Myös tekstiviestikohuun liitetyt naiset ovat saaneet uhkauksia. Kanervalta tekstiviestejä saanut tanssija Johanna Tukiainen kertoi maanantaina Iltalehdessä, että hänen henkeään on uhattu. Tukiainen aikoo tehdä uhkauksista tutkintapyynnön poliisille.

Ilta-Sanomissa taiteilija Maija Tuurna sanoo saaneensa painostusryöpyn kerrottuaan Kanervan piirittäneen häntä vuosina 1998-1999. Tuurna ei ole saanut tappouhkauksia. Molemmat naiset sanovat pelkäävänsä uhkauksien vuoksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.