NHL:n nollapelisankari Mikko Koskiselle satoi valtoimenaan kehuja – veskarilta vaatimaton reaktio

Suomalaismaalivahti Mikko Koskinen loisti ottelun ykköstähtenä ja Edmonton Oilersin sankarina 4–0-voitossa Chicago Blackhawksista. Koskinen torjui NHL-uransa ensimmäisessä nollapeli-illassa 40 laukausta ja sai joukkueensa sisältä runsaasti kehuja.

Pääkuvan videolla Patrik Laineen hattutemppu Helsingin NHL-ottelussa.

Koskinen on torjunut nyt kauden molemmista otteluistaan voitot. Suomalaista suitsutti ottelun jälkeen muun muassa Oilersin päävalmentaja Todd McLellan.

– Hienoa hänelle. Hän on ollut hyvä joukkuekaveri viimeisen kuukauden tai puolentoista ajan. Jätkät haluavat pelata hänelle, McLellan sanoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

Edmonton-hyökkääjä Leon Draisaitl perkasi kaksimetrisen Koskisen vahvoja ominaisuuksia.

– Hän on pitkä, mutta liikkuu varsin hyvin kokoisekseen nähden. Jos hänet yrittää saada idästä länteen (liikkumaan sivuttaissuunnassa), hän on silti aika nopea jaloillaan. Häntä on vaikea ohittaa, Draisaitl kommentoi.

Koskisen ylistäjiin lukeutui myös Oilersin illan toisen maalin iskenyt puolustaja Jason Garrison

– Jätkät pistivät parastaan pöytään ja Mikko piti meidät mukana. Tiedän, että jätkillä on varma olo hänen edessään. Hän tekee erityisen kovasti töitä harjoituksissa, Garrison kuvaili.

Koskinen itse otti nollapelinsä vaatimattomasti vastaan.

– Rehellisesti, välitän vain siitä, voitammeko vai häviämmekö, joten tuntuu hyvältä, koska voitimme. Se on kaikki, millä on väliä. Tarvitsemme pisteitä, suomalaismaalivahti veisteli.

Lue myös:

    Uusimmat