Mainos

Superlupaus Kaapo Kakolla yksi erikoinen ominaispiirre: "Saku Koivukin sanoi siitä – ei, ei uskonut"

8:13

Suurlupaus Kaapo Kakosta löytyy yksi erikoinen piirre, joka herättää ihmetystä kiekkotoimijoiden keskuudessa.

Ylälaidan videolla Tulosruudun juttu lauantain SM-liigakierroksesta.

Erikoisuus kohdistuu hänen työkaluun, mailaan, joka on poikkeuksellisen lyhyt.

Kakkoa viime kaudella TPS:n A-junioreissa valmentaneen Juuso Niemisen mukaan aihe on ollut monesti esillä eri kiekkopiireissä.

– Kaikki, ketkä ovat seuranneet vähän enemmän jääkiekkoa, ovat sanoneet, että jumalauta sillä on lyhyt maila. Moni on maininnut siitä, että hänen pitäisi oppia pelaamaan pidemmällä mailalla, Nieminen sanoo MTV Sportille.

Kakon nykyisen luotsin, TPS:n edustusjoukkueen päävalmentajan Kalle Kaskisen mukaan tilanteeseen ei ole tullut muutosta.

– Aika lyhyt se on, Kaskinen myöntää.

Kakon aiemmat valmentajat vakuuttelevat, että asiasta on mainittu moneen otteeseen 17-vuotiaalle huippulupaukselle.

– Muutamissa harjoituksissa tein niin, että työnsin hänelle pidemmän mailan käsiin. Esimerkiksi kerran löin hänelle Mikko Koivun mailan ja sanoin, että ”tuossa, vedäppä tuolla”. Ja että hiljalleen hänen pitää alkaa pidentää sitä mailaa. ”Seuraava, minkä teet, on muutaman sentin pidempi ja seuraava on taas sitä pidempi”, Nieminen käy läpi.

– Saku Koivukin sanoi sille, että opettele pelaamaan pidemmällä mailalla. Ei, ei uskonut, Nieminen naurahtaa.

Kakkoa TPS:n B-junioreissa valmentaneen Hermanni Vidmanin mukaan asiasta välittynyt viestiä muun muassa maajoukkueen puolelta.

– Olisiko se ollut toissa vuonna, kun sieltä sanottiin, että sitä mailaa pitäisi pidentää. Aina kun hän toi uudet mailat hallille, niin otin valokuvat niistä, että kuinka pitkiä ne ovat. Ei siinä mennyt kuin päivä tai kaksi, niin niistä oli lähtenyt vähintään viisi senttiä pois, Vidman muistelee.

– Aika monta kertaa on väännetty siitä, että pitäisikö sitä mailaa laittaa pidemmäksi. Pari kertaa, kun hän on tullut sählymailan kokoisen ulkojäämailan kanssa jäälle, niin niitä on heitetty kaukalosta pois. Kyllä sen mailan pitäisi olla pidempi, Vidman nyökyttelee.

Miksi lyhyt maila on sitten niin erikoinen juttu?

Siksi, koska mailan pituus on merkittävä tekijä esimerkiksi laukomisessa ja ulottuvuudessa.

Sinänsä hämmentävä yksityiskohta on se, että Kakko on jo nyt lyhyellä mailalla erittäin taitava kiekonriistäjä.

– Vaikka se keppi on lyhyt, niin hän on vahva mailasta. Iso tekijä siinä on varmasti sellainen terävyys ja nopeus, mikä hänellä on. Sitä kautta hän pystyy voittamaan irtokiekkoja ja saa pelin jatkumaan, TPS:n päävalmentaja Kaskinen pohtii.

TPS:n valmennuspäällikön Mika Suoraniemen mukaan seuran sisällä pyritään perustelemaan Kakolle sitä, miksi asia on merkittävässä asemassa muun muassa pelaajakehityspolulla.

– Laukauksen kehittämisessä mailan mitta on tärkeässä asemassa ja täyttä konkretiaa. Emme me tietenkään sano niin, että hei, nyt pelaat 20 senttiä pidemmällä mailalla. Seurana meidän pitää tuoda ajatuksia niin, että jätkät voivat itse oivaltaa.

– Ehkä hän on vähän pidentänyt sitä mailaa, mutta samalla hän on kasvanut kooltaan. Ehkä se muutos on mennyt samassa suhteessa, Suoraniemi hymähtää.

186 senttiä pitkä Kakko taikookin huikeita yksilösuorituksia hieman erikoisemmalla tavalla.

– Oman tiensä kulkija, Kakon entinen valmentaja Nieminen murjaisee naureskellen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.